Europarlamentarul Cristian Terheș: „Identitatea digitală înseamnă alocarea unui număr fiecărei persoane din Uniunea Europeană”
Cristian Terheș, europarlamentar, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta menționează că există o prevedere care spune că portofelul digital ar putea fi folosit și de bănci, scrie gandul.ro.
„Identitatea digitală înseamnă alocarea unui număr fiecărei persoane din Uniunea Europeană. O serie de atribute conectate sau atașate numărului respectiv îți pot crea o serie de probleme. Portofelul digital conține identitatea digitală a europenilor. Numărul digital poate fi identificat printr-un număr unic de identificare. Autentificarea în momentul de față o folosiți când vă conectați în propriul email. Acest lucru nu înseamnă că server-ul știe cine sunteți ca persoană fizică. Ce discutăm acum sunt noțiuni foarte serioase. Există o prevedere care spune că portofelul digital ar putea fi folosit și de bănci. Dacă avem toată identitatea pe telefon vom fi foarte ușor de identificat. Nu vom mai putea folosi internetul până nu vom trece printr-un proces de identificare, nu de autentificare”, a spus Cristian Terheș, europarlamentar, în emisiunea „Marius Tucă Show”.
Despre Schengen, el a spus: „Nu am intrat în Schengen din cauza clasei politice românești și îmi asum ceea ce spun. Din 2011, România îndeplinește absolut toate condițiile să intre în Schengen. Atunci când România și Bulgaria au semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeană, se prevede că atunci când fiecare dintre cele două țări îndeplinește condițiile de aderare, intră în urma unui vot. Ori, în cazul nostru, dacă vă aduceți aminte, în luna decembrie 2022, s-a votat pentru ambele țări, nu s-a votat separat. Cele două țări nu au votat pentru propria lor accedere în Schengen. Cuplarea de Bulgaria nu are legătură cu Schengen. Austriecii au o problemă cu România, dar scot bani de aici. Pentru intrarea în Schengen este nevoie să blocăm tot ceea ce vine de la nivelul Uniunii Europene. Trebuie să se aplice legea. De undeva trebuie început. Și repet, primul lucru pe care-l încep este cu acest blocaj a tot ceea ce înseamnă decizie la nivelul Uniunii Europene”, a spus Cristian Terheș, europarlamentar.