Daniel Buda, eurodeputat, după votul SUR: ”Sectorul agricol din România și din întreaga UE a fost salvat”

 

Astăzi a fost o zi importantă atât pentru fermierii români și europeni cât și pentru consumatori, a opiniat europarlamentarul român Daniel Buda, cel care deține și funcția de Vicepreședinte al Comisiei de agricultură din Parlamentul European. Liderul liberal a arată că prin votul dat în Parlamentul European pe propunerea de Regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor și de modificare a Regulamentului (UE) 2021/2115, ”sectorul agricol din România și din întreaga UE a fost salvat”.

„Prin Amendamentul 502 propus de PNL, România obținea o derogare de la aplicarea unor ținte neverosimile de consum al pesticidelor. În condițiile în care consumul în România este de doar 680 de grame, iar alte state precum Olanda folosesc 8.000 de grame, media UE fiind de 2.200 de grame! Mai mult decât atât, după adoptarea amendamentelor depuse de PPE, întregul raport garanta continuarea activității fermierilor și securitatea alimentară a UE, cu obiective fezabile și flexibilitate crescută în implementare, luând în calcul inclusiv specificitățile statelor membre”, a explicat Daniel Buda.

Daniel Buda: ”Orizontul propus de PPE și votat favorabil cu majoritate în plen, a fost unul pragmatic, prevăzut pentru 2035”

De asemenea, europarlamentarul român a subliniat că ”orizontul propus de PPE și votat favorabil cu majoritate în plen, a fost unul pragmatic, prevăzut pentru 2035”.

”În același timp amendamentele depuse și adoptate în plenul PE de către grupul PPE, au stârnit nemulțumirea celor care doreau ca sectorul agricol să fie privat de mecanismele prin care fermele își asigură rentabilitatea și în același timp erau puse în imposibilitatea de a garanta securitatea alimentară la nivelul UE”, a mai spus Daniel Buda.

”Rămânem mai departe angajați în utilizarea responsabilă a pesticidelor! Statele care au un consum mult peste media UE trebuie să fie primele care să își reducă consumul de pesticide! Politicile de mediu trebuie transpuse în practică, de o manieră rezonabilă și nu împotriva fermierilor sau a consumatorilor! Consumatorii au nevoie mai departe de alimente în cantități suficiente și la prețuri accesibile! Alternativa de a importa hrana din țările terțe unde calitatea este mai mult decât îndoielnică, nu poate fi acceptată!”, a mai precizat Daniel Buda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *