DSVSA Sălaj: „Există două abatoare autorizate pentru asigurarea cărnii de miel”
În cadrul şedinţei lunare a Comisiei de Dialog Social, ce a avut loc marți, 23 aprilie, un punct pe ordinea de zi a fost alocat Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj care au prezentat următoarele:
– normele sanitar veterinare privind comercializarea produselor de origine animală şi nonanimală, precum şi condiţii optime de păstrare (Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj);
– târguri şi abatoare autorizate să deservească populaţia cu carne de ovine pentru perioada sărbătorilor pascale (Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj).
Potrivit datelor prezentate de director executiv adjunct al DSVSA Sălaj, Bacso Laszlo, pentru asigurarea cărnii de miel pentru sărbătorile pascale, în judeţ există două abatoare autorizate, respectiv abatorul Ovine Sălaj din Hereclean şi abatorul Siciliana, din Şimleul Silvaniei. Miei se mai pot achiziţiona şi direct de la producători şi se pot sacrifica la producători, cu respectarea normelor de bunăstare.