Lucrările la noua creșă din municipiu avansează

💸Cu finanțare din fonduri europene, Primăria Municipiului Zalău are în implementare un proiect prin intermediul căruia numărul de locuri în învățământul antepreșcolar va fi suplimentat pentru 110 copii.
🧱Lucrările la creșa de pe strada Bistriței avansează considerabil, fiind corpuri de clădire la care deja se lucrează la partea de finisaje interioare, urmând ca lucrările să fie finalizate în cursul acestui an.
✔️Noua creșă este amplasată în vecinătatea bazinului de înot din cartierul Dealul Morii, iar aferent acestui obiectiv va fi realizată și o parcare cu apoximativ 40 de locuri.
📌Totodată, împreună cu noile investițiii realizate sau aflate în derulare, respectiv locuințele ANL, bazinul didactic de înot, amenajarea terenului din zona CET și baza sportivă, această zonă trece printr-un amplu proces de dezvoltare.
🟣“Creşa de pe strada Bistriței face parte din cele 18 contracte de finanțare semnate pentru atragerea de fonduri europene, prin care infrastructura şcolară din municipiu este mult îmbunătățită.
Valoarea acestor contracte depăşeşte 200 de milioane de lei, din care • 7 investiții sunt deja finalizate, • două proiecte sunt în implementare, iar • 9 proiecte sunt în diferite stadii de elaborare a documentațiilor.
Odată cu finalizarea investiției vor putea fi onorate aproape toate solicitările familiilor care au copii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani și doresc înscrierea acestora într-o creșă.
Prin acest proiect finanțat din fonduri europene, în valoare de 21 milioane de lei, vor fi asigurate condiții corespunzătoare în învățământul antepreșcolar pentru 110 copii. De asemenea, vor fi create noi locuri de muncă și sprijinită participarea părinților pe piața forței de muncă.
Totodată, această investiție completează proiectele destinate tinerilor, din cartierul Dealul Morii: • două blocuri ANL, • bazin didactic de înot, • teren de sport tip II și • amenajarea terenului în spațiu propice petrecerii timpului liber”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *