Daniel Buda: „Pentru România, sunt previzionate 20 de miliarde de euro în sectorul agricol, până în 2027”
Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricutură, a declarat, sâmbătă, în cadrul emisiunii Be EU, că cea mai mare reușită a acestei Comisii, în acest mandat, este adoptarea PAC (Politica agricolă comună).
„De departe, cel mai important lucru care s-a întâmplat este adoptarea PAC-ului, acel regulament care reglementează Politica agricolă comună, deoarece este regulamentul care impactează cel mai mult în viața oamenilor și aș putea spune, deși eu sunt membru și în Comisia de Dezvoltare Regională, unde avem Politica de coeziune, absolut indispensabilă, pentru că înseamnă un trai decent sau o viață mai bună a cetățenilor, mai ales în România.
S-a făcut o evaluare în România, peste 80% din investițiile care sunt făcute în diverse comunității, sunt făcute cu fonduri europene, adică din fondurile proprii au o cotă mică, din fonduri guvernamentale au o cotă puțin mai mare, dar în proporție de 80% investițiile sunt făcute din fonduri europene”, a spus europarlamentarul Daniel Buda.
„Acest regulament privind Politica agricolă comună este instrumentul gândit de la nivelul Comisiei Europene sau de la nivelul Uniunii Europene cu cele trei structuri ale sale: Parlamentul European, Comisie și Consiliu, de maniera în care să se pună la dispoziția fermierilor acele instrumente necesare, suficiente și indispensabile pentru a putea să ne procure nouă hrana cea de toate zilele. România are previzionate astăzi peste 20 de miliarde de euro, bani care se vor regăsi, până în 2027, în sectorul agricol”, a mai declarat europarlamentarul Daniel Buda.