Președintele Roșan Ioan prezentat la Comitetul director ACoR

În perioada 4-9 august 2024, în Poiana Brașov, județul Brașov, președintele ACOR Sălaj, Roșan Ioan, a participat la ședința lărgită a Consiliului director al Asociației Comunelor din România, unde participă peste 60 de reprezentanți ai comunelor din România, ai Filialelor județene ale ACoR, dar și reprezentanți ai autorităților administrației publice centrale.

Alături de primarulRoșanIoan, la întâlnire, au mai participat și primarii din comunele: Pericei, Bobota și Camăr.

Astfel, au fost purtate discuții cu reprezentanți ai Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, reprezentanți ai Unității Centrale de Armonizare pentru Auditul Public Intern din cadrul Ministerului Finanțelor și Ministerului Sănătății.

Doamna Lidia-Manuela Onofrei, din cadrul Ministerului Sănătății, a prezentat stadiul proiectelor de construire a Centrelor Comunitare Integrate și nea informat ca v-a urma un nou program de finanțare pentru crearea și implementarea serviciilor comunitare integrate care v-a fi prezentat primarilor un următoarele luni.

Un lucru important pentru comune, a fost discutat cu dna. Ștefania Andreeascu, director general în Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, conducerea ACoR, a cerut trecerea de urgență a plăților indemnizațiilor și salariilor asistenților personali în sarcina statului, fiind o povară prea mare pentru primarii, în acest sens s-a transmis doamnei minministru o solicitare scrisă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *