Au început lucrările la parcarea etajată din centru

Primăria Zalău anunță prin vocea viceprimarului Teodor Bălăjel că a început construirea parcării cu etaj de lângă Grădinița nr. 1, în spatele clădirii Transilvania, parte din planul Primăriei de a construi în cartiere parcări cu etaj și parcări terasate. Zalăul are în mare parte terenuri în pantă, iar parcările cu etaj și cele terasate valorifică spațiul la maxim.

Primaria a realizat deja în cartiere parcări terasate, foarte utile pentru a câștiga spații de parcare mai multe în zonele aglomerate. Dar parcarea cu etaj neacoperit care se construiește acum lângă Grădinița nr.1 dublează practic numărul de locuri de parcare  care se pot obține pe acel spațiu. Ptimaria are un proiect similar de parcare cu etaj și pentru zona din fața Spitalului vechi.

Viceprimarul Teodor Bălăjel spune că așa cum se fac lucrări ample de modernizare în Brădet, pe toată zona cuprinsă între străzile Avram Iancu și Pictor Ioan Sima, se vor aborda toate zonele de locuit din Zalău, iar obținerea de locuri de parcare suplimentare este unul din obiective. În zona amintită, între Aleea Mesteacănului și zona fostei Servirea, se câștigă, de exemplu, peste 100 de locuri de parcare noi, pe lângă cele amenajate deja.

„Consider că dublarea numărului de locuri de parcare din Zalău este un obiectiv care poate fi realizat. Prin lucrări ca cele pe care le-am făcut în Porolissum, între Spitalul Județean și Centrul de Transfuzie, în spatele complexului Casnica și în multe alte zone pe suprafețe mai mici am reușit să amenajăm sute de noi locuri de parcare. Iar parcările etajate și parcările terasate unde terenul este în pantă vor contribui mult la confortul zălăuanilor”, a transmis viceprimarul Teodor Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *