Ionel Ciunt a semnat contractul de achiziție a 20 de autobuze electrice noi

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, împreună cu reprezentantul firmei SOR Libchavy au semnat astăzi contractul de furnizare pentru achiziția a încă 20 de autobuze electrice, stații de reîncărcare lente, stații de reîncărcare rapide, echipamente și soft-uri specifice.

În baza contractului de furnizare provind „Achiziția de autobuze electrice pentru serviciul public transport local în zona periurbană a Municipiului Zalău“, în termen de 16 luni, în municipiu vor ajunge 20 autobuze electrice din gama de 10 m, 20 de stații de reîncărcare lente, 5 stații de reîncărcare rapide, echipamente și soft-uri specifice.

Acest proiect este finanţat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență pentru înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (I1.1), Componenta 10 – Fondul local, Titlu apel: PNRR/2022/C10, runda 1. Valoarea contractului de furnizare este de 47 de milioane de lei.

Prin această investiție, Transurbis Zalău își mărește flota la 40 de autobuze electrice, în prezent circulând pe străzile din municipiu 20 de autobuze nepoluante.

🟣“Parcul auto al Societății Transurbis va fi înnoit cu încă 20 de autobuze electrice, prin intermediul unui proiect finanțat din fonduri europene, în valoare de 47 de milioane de lei.

Astăzi am semnat contractul de furnizare, prin intermediul căruia firma din Cehia – SOR LIBCHAVY va livra Municipiului Zalău, în termen de 16 luni, 20 autobuze electrice din gama de 10 m, 20 de stații de reîncărcare lente, 5 stații de reîncărcare rapide, echipamente și soft-uri specifice.

Acum, în municipiu avem 20 de autobuze electrice, care au intrat în circulație în urmă cu patru ani, iar prin contractul de furnizare semnat astăzi, Municipiul Zalău va avea 40 de autobuze electrice.

Prin această investiție, flota de autobuze electrice a societății de transport va fi completată, iar treptat, autobuzele din dotare vor fi înlocuite cu unele noi, moderne și nepoluante, iar acest tip de investiții vor continua!”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *