La 20 de ani reținut după ce a furat un autoturism și l-a condus băut

La data de 14 august a.c., în urma administrării probatoriului, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei – Secția nr.8 Poliție Rurală Sărmășag au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 20 de ani, din localitatea Carastelec, cercetat pentru furt calificat și infracțiuni rutiere.

La aceeași dată, la ora 02.26, polițiștii Secției nr.8 Poliție Rurală Sărmășag au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat de 54 de ani, din localitatea Carastelec, cu privire la faptul că, în seara zilei de 13 august a.c., o persoană necunoscută i-ar fi sustras autoturismul din curtea imobilului, cauzându-i acestuia un prejudiciu de 25.000 de lei.

La scurt timp după sesizare, polițiștii din Sărmășag au identificat cu operativitate, în localitatea Zăuan Băi, autoturismul sustras, la volanul căruia se afla tânărul de 20 de ani.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției nr.8 Poliție Rurală Sărmășag au constatat faptul că tânărul de 20 de ani nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Tânărul va fi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, cu propunere de luare a unei măsuri preventive restrictive de libertate față de acesta.

Polițiștii continuă cercetările, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Șimleu Silvaniei, în vederea documentării întregii activități infracționale a tânărului de 20 de ani.

_Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție._

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *