Viorica Dăncilă intră în partidul lui Cristian Terheș – PNCR

Fostul premier și președinte PSD Viorica Dăncilă, candidat la alegerile prezidențiale în 2019, se alătură Partidului Național Conservator Român (PNCR), condus de europarlamentarul Cristian Terheș, potrivit unui comunicat al PNCR.

Cristian Terheș, candidatul PNCR la alegeri prezidențiale, și Viorica Dăncilă vor susține o conferință de presă joi, ora 11.00, a anunțat formațiunea.

Ieșită din circuitul politicii la nivel înalt după ce a pierdut alegerile prezidențiale și șefia PSD în 2019, Dăncilă devenise în 2022 președintele Partidului NOI.

Alăturarea Vioricăi Dăncilă la PNCR nu este doar o mutare personală, ci face parte dintr-o strategie mai amplă. Se vorbește despre lansarea unei platforme naționale în jurul acestei formațiuni politice, o inițiativă prin care Dăncilă și Terheș intenționează să creeze un nou pol conservator în politica românească.

Scopul acestei platforme ar fi acela de a consolida forțele conservatoare înaintea alegerilor parlamentare, dar și a celor prezidențiale, unde Cristian Terheș și-a exprimat deja intenția de a candida.

Decizia suprinzătoare reprezintă o provocare majoră pentru PSD, partidul din care Dăncilă a făcut parte timp îndelungat și pe care l-a condus într-o perioadă de mari tensiuni politice. Cu Dăncilă aliniată acum unui partid nou, există riscul ca PSD să piardă o parte semnificativă din electoratul său tradițional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *