Lista candidaților PSD Sălaj la alegerile parlamentare

Ionel Ciunt, Florian Neaga și Florin Florian candidează pentru Camera Deputaților, iar Dan Ghiurco pentru Senat.

Astăzi s-au aflat numele celor care candidează de la PSD Sălaj la alegerile parlamentare din 1 Decembrie.

La Camera Deputaților și-au depus candidatura primarul Zalăului, Ionel Ciunt, deputatul în funcție, medicul Florian Neaga, subprefectul Florin Florian, aduce valoare listei viceprimarul din Jibou, Vlad Pașcalău și Anda Ciobanu, președinta OFSD.

La Senat cel mai important nume este primarul din Jibou, Dan Ghiurco. Au ambiții la Senat și Călin Forț și Ovidiu Costinaș.

Sunt cele mai importante nume ale PSD Sălaj. Președintele Ionel Ciunt care a avut un scor istoric la  alegerile locale. Deputatul Florian Neaga care în patru ani are semnătura pe inițiative legislative câte n-a avut niciun parlamentar sălăjean până acum. Primarul Dan Ghiurco, care a făcut cel mai bun scor din Sălaj la Jibou.

Cu mai puțină trecere la sălăjeni sunt Florin Florian, care a pierdut de două ori cursa pentru președinția Consiliului Județean Sălaj și Călin Forț care nu a candidat niciodată, doar numit în funcții neeligibile.


Preșdintele PSD Sălaj, Ionel Ciunt, a declarat pentru Ziarul Monitorul de Sălaj că:

„Astăzi au fost depuse candidaturile din partea colegilor pentru alegerile parlamentare. Pentru Camera Deputaților și-au depus candidatura subsemnatul, medicul Florian Neaga, Florin Florian, Vlad Pașcalău și Anda Ciobanu. La Senat au depus candidaturi Dan Ghiurco, Călin Forț și Ovidiu Costinaș. Va trebui să completăm listele și să avem 6 candidați la Camera Deputaților și 4 candidați la Senat.

Decizia o vom lua împreună cu colegii în Consiliului Politic Județean unde se va vota lista finală, listă care urmează să fie aprobată de conducerea partidului de la București. Ulterior vom depune dosarele de candidaturi la Biroul Electoral de Circumscripție Județeană Sălaj. Ședința Consiliului Politic Județean a PSD va avea loc cel mai probabil la mijlocul săptămânii viitoare”.

Calendarul alegerilor parlamentare

Pe 1 noiembrie începe campania electorală pentru alegerile parlamentare;

În 30 noiembrie, la ora 7.00, se încheie campania electorală;

Tot pe 30 noiembrie, la ora locală 7.00, începe prima zi de vot în străinătate, care se încheie la ora locală 21.00;

Pe 1 decembrie, la ora 7.00, începe procesul de vot în ţară, dar şi a doua zi de votare în străinătate, care se vor încheia la ora 21.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *