Cine sunt și ce experiență au candidații PSD Sălaj la alegerile parlamentare din 1 Decembrie

PSD Sălaj și-a stabilit candidații la alegerile parlamentare din 1 Decembrie. Social-democrații propun una dintre cele mai ofertante liste, cu candidați cu mare experiență politică și administrativăm oameni cu o imagine impecabilă, de care sălăjenii ar trebui să fie mândri că îi vor reprezenta în Parlamentul României.

Ionel Ciunt, președintele PSD Sălaj și primarul municipiului Zalău aflat la al treilea mandat va deschide listele la Camera Deputaților, în timp ce Dan Ghiurco, primarul de la Jibou va deschide listele la Senat.

Cine e Ionel Ciunt

Ionel Ciunt
Ionel Ciunt are o carieră vastă în administrația publică având o experiență de peste 30 de ani în diverse funcții de conducere și administrare la nivel județean și local. Potrivit propriului său CV, acesta este primar al Municipiul Zalău din 2016. Anterior a lucrat ca director de cabinet la Consiliul Județean Sălaj, unde a fost implicat în sprijinirea activităților președintelui Consiliului. Ciunt a fost și prefect al județului Sălaj în două mandate (2004 și 2009–2016), o funcție care l-a plasat în fruntea guvernării județene și l-a implicat în coordonarea activităților administrative și în reprezentarea guvernului central la nivel local.

Totodată, între 2009 și 2013, acesta a fost administrator public al județului Sălaj, responsabil pentru implementarea proiectelor de dezvoltare și pentru managementul resurselor județului.

De profesie medic veterinar, Ionel Ciunt a urmat mai multe cursuri de specializare după absolvirea facultății de Medicină Veterinară București. A urmat un curs pentru înalți funcționari publici la Institutul Național de Administrație din București (2004–2006), alături de un stagiu de formare administrativă veterinară în Grenoble, Franța (2001). Pe lângă activitatea profesională, Ionel Ciunt a avut și un rol important în sectorul non-guvernamental, fiind președintele Colegiului Medicilor Veterinari Sălaj și lider de sindicat al medicilor veterinari.

Cine e Dan Ghiurco

Dan Ghiurco
Dan Ghiurco este născut și crescut în orașul Jibou. Acesta a ales să devină inginer urmând Universitatea Tehnică Petroșani, unitate de învățământ superior pe care a absolvit-o în anul 1992. La doar patru ani după absolvirea studiilor, devine Șef de sector la Sectorul minier Surduc, iar în anul 2000 devine director al Exploatării Miniere Jibou.

În anul 2008, Dan Ghiurco se alătură echipei PSD și este ales consilier județean, funcție politico-administrativă pe care a deținut-o două mandate consecutiv, respectiv în perioada 2008-2012 și 2012-2016. În anul 2016, la alegerile locale din luna iunie, Ghiurco câștigă încrederea locuitorilor din Jibou și devine primar, funcție pe care o deține de atunci.

Cine e Florian Neaga

Florian Neaga
Florian Neaga are o vastă experiență în domeniul medical, specializat în ortopedie și traumatologie. De asemenea el este un politician activ în cadrul Parlamentului României.

Cariera sa în medicină începe în 1992, când, după absolvirea Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara, a lucrat ca medic generalist la Sărmășag și apoi la Serviciul Județean de Ambulanță din Zalău. Încă de la început, Florian Neaga și-a dorit să se specializeze și să își extindă competențele, ceea ce l-a condus în 1999 la Clinica de Ortopedie din Cluj-Napoca, unde a urmat programul de rezidențiat în ortopedie-traumatologie.

După ce a finalizat rezidențiatul în 2004, Florian Neaga a devenit medic specialist în ortopedie-traumatologie la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Zalău. Aici, el a tratat pacienți cu diverse afecțiuni ortopedice și traumatologice, aplicând tratamente medicale și chirurgicale complexe. Între 2009 și 2011, a avansat la nivelul de medic primar în aceeași specialitate, potrivit propriului CV. Cea mai importantă etapă din cariera sa medicală a venit în 2011, când a fost numit medic șef al secției de ortopedie și traumatologie la SJU Zalău. În această funcție de conducere, Florian Neaga a fost responsabil de coordonarea activității întregii secții, gestionând atât echipa medicală, cât și fluxul de pacienți.

În 2020, Neaga a fost ales deputat din partea Partidului Social Democrat. În cadrul Parlamentului României, Neaga s-a alăturat Comisiei pentru sănătate și familie, unde expertiza sa medicală a avut un impact considerabil în procesul legislativ. De asemenea, face parte din Comisia pentru știință și tehnologie, demonstrând interes pentru inovație și progres tehnologic, inclusiv în domeniul medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *