Cutremurul produs luni după-amiază, simțit peste tot în țară, chiar și în Sălaj

Cutremurul de pământ care s-a produs luni la ora 17:40:21 în România, în zona seismică Vrancea, Buzău, a fost simțit pe întreg teritoriul țării. Comentariile cititorilor paginilor de Facebook ale Institutului de Fiza Pământului și postului Digi 24 au alcătuit o hartă ad-hoc a țării, cu punctele în care s-a simțit seismul, descriind și modul în care a fost percepută mișcarea telurică.

Seismul a fost unul semnificativ, cu magnitudinea ML 5,4 și s-a produs la adâncimea de 126 km. Cutremurul s-a produs la 57km NV de Buzău, 58km SE de Sfântu-Gheorghe, 61km E de Brașov, 64km V de Focșani, 73km NE de Ploiești.

Seismul s-a simțit la București în toate cartierele, cititorii semnalând faptul că inclusiv în blocurile vechi, de patru etaje, la cele inferioare s-a simțit cutremurul.

De asemenea, cititori din Buzău, Galați, Huși, Iași, Constanța, Brăila, Drobeta Turnu-Severin, Buzău, Săcele, Plopeni, Slatina, Craiova, Slobozia, Ploiești, Brașov, Călărași, Tulcea, Sfântu Gheorghe, Bârlad, Medgidia, Râmnicu Vâlcea chiar și în județul Sălaj au comentat că au simțit cutremurul în localitățile lor. Comentariile sunt postate în pagina de Facebook a INFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *