Scandal în Firminiș! Un localnic care și-a lăsat liber mai mulți câini agresivi, amendat de Jandarmerie

Luni, 23 septembrie a.c., în jurul orei 12.00, jandarmii au fost solicitați să intervină în localitatea Firminiș, după ce un cetățean a semnalat prezența unor câini agresivi pe stradă. Conform spuselor apelantului, câinii lăsați pe stradă creează o stare de temere cu privire la siguranța persoanelor. De asemenea, în trecut au existat situații în care aceștia au atacat animalele domestice aparținând locuitorilor din zonă.

La fața locului, jandarmii au constatat că aspectele sesizate se confirmă. A fost identificat proprietarul câinilor și i s-a pus în vedere faptul că trebuie să ia măsuri pentru a asigura o îngrădire corespunzătoare care să nu permită accesul acestora în afara proprietății.

Atitudinea proprietarului a fost una necooperantă, motiv pentru care a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 500 de lei.

De la începutul anului și până în prezent, pentru încălcări ale prevederilor  legale incidente, respectiv O.U.G. nr. 55/2002 privind privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi și Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme  de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, art. 2, pct. 17 „lăsarea în libertate ori fără supraveghere a animalelor care pot prezenta pericol pentru persoane sau bunuri”, au fost aplicate un număr de 48 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 8.300 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *