Primarul Comunei Vârșolț, Breda Lajos este „Omul care sfințește locul !”

În ziua de 6 octombrie 2024, Primăria Vârșolț, primar Dl. Breda Lajos, a organizat și desfășurat Ziua localității Recea, ce aparține de comuna Vârșolț. În urmă cu câteva săptămâni au avut loc și zilele satului de reședință, Vârșolț.

În cele ce urmează dorim să consemnăm preocuparea dlui primar pentru toate activitățile ce aparțin bunei administrări a comunei în fruntea căreia se află de peste 28 de ani. Atunci când un călător intră în comuna Vârșolț, fie venind dinspre Șimleu Silvaniei sau Zalău, buna gospodărire a comunei se vede peste tot. Străzile frumos îngrijite și asfaltate, case care  mai de care  mai arătoase și cu grădini îngrijite și pline de culturi legumicole ( ceapă, usturoi, etc). De fapt, aceste ocupații sunt caracteristicile de bază a locuitorilor comunei.

Realizările din cadrul comunei Vârșolț se datorează în primul rând dlui primar Breda Lajos, a Consiliului Local, precum și a tuturor locuitorilor comunei. Multe și frumoase sunt numeroasele realizări obținute de această comună de-a lungul anilor, dintre care amintim: introducerea apei și a canalizării în localitatea Vârșolț, Recea Mare și Recea Mică au apă trasă si acum  se lucrează la canalizare ; modernizarea străzilor, asfaltarea acestora; în curs de modernizare sunt și drumurile agricole; localitatea Vârșolț are două blocuri ANL aproape de finalizare; reabilitarea grădiniței cu program prelungit din Vârșolt și dotarea acesteia cu mobilier nou, dotarea școlii cu materiale didactice de ultimă generație ( table inteligente, laptop pentru profesori, etc);  reabilitarea celor două școlii din  localitate de reședință de comună, a dispensarului comunal și a sediului primăriei, dotarea căminului cultural cu mobilier nou și cu o stație de amplificare; reabilitarea căminelor culturale din Recea Mică și Recea Mare,  existența terenului de fotbal și a sălii de sport care sunt funcționale; contruirea unui pod peste râul Crasna este aproape de finalizare;  sistem inteligent pentru stațiile de autobuz de management local – dezvoltarea infrastructurii TIC.  Vârșoltul se remarcă cu existența a unui număr de  peste 400 pivnițe în care locuitorii adăpostesc roadele viilor, în fiecare an.  Drumul de acces la vie este asfaltat  și în perspectivă  extinderea de curent electric;  copiii comunei  se bucură și ei de existența celor două parcuri în Vărșolț și câte unul în Recea Mare și Recea Mică, iluminatul stradal are peste 400 de becuri, introducerea apei în cătunul Vervegh, în curs de realizare în localitatea Vârșolț,  betonarea șanturilor, construirea podețelor și a trotuarelor pe toate ulițele colaterale, introducerea gazului metan este în curs de realizare.  O colaborarea fructuoasă cu cultul ortodox și cel reformat.

Așa după cum afirma dl primar Breda Lajos, toate aceste realizări nu se puteau edifica din bugetul local, nici în 100 de ani! Majoritatea obiectivelor amintite mai sus s-au făcut din fonduri europene. Felicitări Primăriei și colaboratorilor!

Ne oprim aici cu realizările comunei Vărșolț ( deși mai sunt și altele), coordonate și conduse de inimosul și bunul gospodar al comunei, dl primar Breda, în lunga sa funcție de prim gospodar al comunei ( 28 ani), realizări ce au fost obținute cu sprijinul Consiliul Local, al viceprimarului Denes Andrei și bineînțeles a tuturor locuitorilor comunei.

Realizările administrativ- gospodărești sunt de lăudat, dar nu sunt mai prejos preocupările Primăriei și al Consiliul Local în ceea ce privește domeniul cultural –artistic al comunei. Toate satele aparținătoare comunei alături de centrul comunei și celelalte două sate, Recea Mare și Recea Mică au cămine culturale unde se desfășoară multiple activități ( întâlniri culturale, spectacole cultural –artistice, reuniuni, etc).

Remarcăm faptul că dl primar participă și se implică în toate activitățile organizate în comună și de comună. În fiecare an, organizează Zilele localității Vârșolț și Recea Mare.

La toate aceste evenimente, primarul Breda Lajos este peste tot prezent, fiind un  mare sufletist și un bun organizator, antrenând pe toți locuitorii comunei la  realizarea și  participarea la aceste activități.

Dacă zilele Vârșoltului s-au desfășurat cu mai mult de două săptămâni în urmă, în ziua de 6 octombrie 2024 a venit rândul organizării și Zilele satului Recea Mare și Recea Mică. Manifestarea a început la ora 12,  cu depunerea de coroane la Monumentul Eroilor din centrul satului Recea Mare, unde au participat numeroși locuitori ai satului.

De la ora 14,30 la căminul cultural Recea Mare a început spectacolul cultural –artistic susținut de artiștii prezenti. Au participat ansamblurile folclorice  ,,Barcăul” de la Clubul Copiilor Șimleu Silvaniei, soliști  vocali Micle Anais, Târle Delia, Costina Adina, Breje Maria, Sârca Gergiana, Târlea Nina, Tenian Ștefania, Chereji Alisia și soliștii  instrumentiști Sebastian Cristea și Darian Bulzan,  conducătorii ansamblului, dna  prof. Cornelia Neaga si prof. Flaviu Doru Neaga, cele două ansambluri folclorice din Zalău ,,Mesesul Junior” si ,, Mesesul Veteranilor”, conducător dna Paula Taloș. În spectacol au participat și soliștii, Oana Silvana Pocola, Alexandra Antal, Valeria Suciu, Ioan Dordoi. Spectacolul a fost de calitate și îndrăgit de spectatorii care au umplut sala de cultură.

Pe tot parcursul acestei manifestării, gazdele, în primul rând dl primar Lajos Breda , dl viceprimar Denes Andrei, consilierul local Daniel Mureșan și sotia acestuia, dna Delia Mureșan au dat dovadă de multă omenie și ospitalitate. Le mulțumim tuturor!

Prezentatoarea  spectacolului artistic a fost dna Voichița Pocola, împătimită a tot ceea ce este tradiție, obicei, cântec și joc popular. Îi mulțumim pe această cale pentru preocupările sale în domeniul cultural –artistic!

Realizările comunei Vârșolț se datorează unui management de calitate, a unui manager cu calități deosebite manageriale, un om cu dragoste față de comuna si locuitorii ei, sufletist în tot ceea ce face, bucurându-se de toate înfăptuirile comunei și dornic să participe în continuare la edificarea unor noi și noi obiective ale comunei. La mulți ani cu sănătate, domnule primar!

  • Prof. Gavril Neaga,
  • Șimleu Silvaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *