VIDEO| Avocatul Bogdan Ilea face dezvăluiri incredibile: „Preotul Ionuț Pop a fost arestat pe nedrept”

Zilele acestea, fostul vicar al Episcopiei Sălajului, preotul Ionuț Pop, a fost reținut și ulterior arestat preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar penal instrumentat de procurorul PT Sălaj, Ligia Matei, preotul fiind acuzat de comiterea mai multor infracțiuni.

Avocatul Bogdan Ilea, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, vine cu dezvăluiri incredibile din dosar și transmite CLAR că preotul Pop Ionuț a fost arestat pe nedrept.

Unicitatea acestui caz constă în aceea că persoana care a denunțat neregulile la Episcopia Sălajului, asta încă din luna martie anului 2024, a ajuns din denunțător și avertizor de Integritate al DNA Cluj, inculpat la Salaj intr-un dosar, de această dată tocmai pentru faptele pe care el însuși le-a denunțat.

În luna martie, acesta a formulat un denunț scris la DNA Cluj în care reclama șantajul și presiunile la care a fost supus pe parcursul exercitării funcției de vicar episcopal.

Acesta a reclamat nereguli la CAR Omenia, angajări fictive (bani ramaneau la Episcopie), cărți publicate din banii Episcopiei de către Episcop, excursii în străinătate sub pretextul unor conferințe decontate din banii Episcopiei, imobil achiziționat de pe persoană fizică de către conducătorii Episcopiei și fonduri ale Episcopiei și ale CAR Omenia utilizate pentru ridicarea unei case arhierești fără știința Patriarhiei Române.
Totul cu stiința conducerii Episcopiei.
Coincidență sau nu, chiar pe data de 30 iulie atunci când vicarul episcopal și-a înaintat demisia și s-a mutat la Constanța, a fost inițiat în baza unei sesizări din oficiu, un dosar similar celui de la DNA Cluj, însă de data aceasta dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sălaj și unicul suspect și ulterior inculpat în acest dosar este chiar preotul vicar care a reclamat toate aceste aspecte încă din luna martie.
Suntem în prezența unui caz de inducere în eroare a organelor judiciare, în care cel care a avut curajul să rupă tăcerea și să denunțe neregulile, este strivit de organele judiciare din Sălaj.
Arestarea sa este nedreaptă și oamenii trebuie să știe adevărul: că acest om a denunțat încă din luna martie nereguli la Episcopie, pentru asta a fost nevoit să se auto exileze la Constanța, să-și dea demisia de la Episcopie, iar acum este arestat pentru un prejudiciu de care nu a beneficiat, iar cei care au beneficiat sunt martori în dosar.
Organele judiciare trebuie să acționeze potrivit principiului aflării adevărului.

Există paragrafe din referatul cu propunere de arestare care au fost copiate din alt dosar unde inculpata era femeie !!!

Am formulat contestație împotriva măsurii arestării care este exclusiv o represiune pentru ca NU exista motive de arestare și sperăm ca măcar judecătorii de la Curtea de Apel Cluj să vadă întreaga imagine„, transmite avocatul Bogdan Ilea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *