Oficial: Primii lucrători din sistemul medical sălăjean au fost vaccinați anti-COVID
Primele vaccinuri împotriva COVID-19 în județul Sălaj
04.01.2020 este o zi istorică din punct de vedere medical în județul Sălaj, pentru că astăzi la ora 12:00 a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, la Centrul de vaccinare nr. 1, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Zalău.
În județul Sălaj, primele zece persoane înscrise voluntar, care dau startul campaniei de vaccinate împotriva COVID-19 sunt:
– Dr. Monica Pușcaș – Medic Șef Secția Boli Infecțioase
– Dr. Gabriel Găvriluț – Medic Șef Secția Pneumologie
– Dr. Alexandru Csakvari – Vicepreședinte Colegiul Medicilor Sălaj
– Ramona Marincaș – Director Îngrijiri Medicale SJU Zalău
– Dr. Moigrădean Olimpia – Medic Primar Medicina de Familie
– Pășcuță Gabriela – Farmacist
– Dr. Corin Penciuc – Președinte Colegiul Medicilor Stomatologi
– Rodica Mureșan – Președinte Filiala Sălaj a Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR)
– Dorina Bucknall – Manager Centrul de Recuperare, Tratament și Îngrijire – Fundația ”Acasă”
– Dr. Petru Ciobanca – Manager Policlinica Spital SalvoSan Ciobanca
Campania de vaccinare reprezintă un moment important în evoluția strategiei de combatere a pandemiei și primul pas către revenirea lucrurilor la o normalitate care a lipsit în ultimele luni ale anului 2020.
Obținerea unui vaccin care poate fi administrat cu rezultate fundamentate științific, este în aceeași măsură o șansă și modalitatea de a ne arăta solidaritatea și încrederea față de cei din linia întâi.
,,Mulțumesc cadrelor medicale care voluntar au deschis lista primelor persoane vaccinate la nivelul județului Sălaj. Mesajul transmis este unul puternic și de încredere pentru sălăjeni, într-un moment în care rețelele de socializare sunt inundate de informații care nu au nici un fel de suport științific.’’, a declarat prefectul Județului Sălaj, Marcel Virgil Țurcas
Vaccinarea este gratuită, sigură, voluntară și necondiționată.
Programarea pentru vaccinarea populației se va efectua în mod electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie.
În conformitate cu Strategia de vaccinare împotriva COVID- 19, se pot planifica la vaccinare persoanele din etapa 1, respectiv lucrătorii din domeniile sănatate și social, urmând să se activeze accesul în aplicație și pentru celelalte două grupe de vaccinare ( grupa a II-a – populația cu grad de risc și lucrătorii care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale și grupa a III-a – populația generală).
Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro