Facebook-ul e plin de reclamații, iar Consiliul Județean spune că nu sunt probleme pe drumurile județene
Azi noapte a nins din nou peste județul Sălaj, iar fulgii de zăpadă au avut mare lipici pe drumurile județene, unde s-a așternut într-un strat consistent. Se pare că este o nouă zi de iarnă în care firmele care au încheiat contracte cu Consiliul Județean Sălaj, condus de interpretul de muzică populară Dinu Iancu Sălăjeanu au fost „luate prin surprindere”.
Și nu e o metaforă. Realitatea asta arată. Drumuri județene pline de omăt și fără urmă de utilaj sau material antiderapant. Facebook-ul se pare că-i dă de gol pe șefii județului, care dintr-un birou călduț declară că totul este înregulă, că nu sunt reclamații și nici probleme pe drumurile patriei.
Dacă mai marii județului ar coborî din fotoliile luxoase și ar merge în teren, ar vedea că realitatea bate filmul. Și enumerăm doar câteva dintre drumurile județene despre care internauții au semnalat probleme: DJ 109 R Chendea – Gălpâia – Romita; DJ 191C Nuşfalău – Crasna – Zalău – Creaca; Drumul European E 81 – DN1H pe Meseș.
Noul vicepreședinte al CJ Sălaj, Claudiu Bârsan, a arătat deschidere totală față de acest subiect și spune clar și răspicat că probleme sunt, dar minore, pentru că așa e iarna. Însă, vicele Bârsan mai spune că toată răspunderea privind deszăpezirea este a firmelor care au contracte pentru a presta aceste servicii. Consiliul Județean doar monitorizează cum se face treaba și acolo unde sunt deficiențe vine cu sancțiuni.
„În condițiile atmosferice actuale cu căderi accentuate de zăpadă sunt întradevăr drumuri județene pe care se circulă mai greu, unele fiind și puțin frecventate, ceea ce ajută la depunerea zăpezii. pe toate drumurile județene însă s-a intervenit cu utilaje de deszăpezire și material antiderapant. La nivelul Consiliului Județean există și un dispecerat prin care monitorizăm starea drumurilor și la care cetățenii pot apela. Până în acest moment nu există drumuri județene închise sau blocate, sau pe care să nu se poată circula. Reamintesc că unele drumuri județene se află în reabilitare, administrarea acestora revenind în sarcina constructorului, inclusiv acțiunile de deszăpezire, dar și în acest caz noi monitprizăm modul în care acești constructori își fac treaba. Au fost situații în care am sesizat constructorii referitor la modul în care se achită de aceste obligații. Dacă situația o impune și cei responsabili de deszăpezire nu se achită de obligații nu vom ezita să aplicăm sancțiunile prevăzute de contract”, ne-a transmis Claudiul Bârsan, vicepreședinte al Consiliului Județean Sălaj.