Ai primit așa ceva pe telefon? MARE ATENȚIE! Nu deschide mesajul. Ștergeți-l imediat!

Ai primit așa ceva pe telefon? Mare atenție! Poliţia Română şi DNSC au oferit o serie de sfaturi pentru românii care au primit mesaje virusate pe telefon, în perioada sărbătorilor de Paşte.

Poliţia Română îi avertizează pe utilizatorii de telefonie mobilă să nu acceseze link-urile pe care le primesc prin intermediul mesajelor de tip SMS. Specialiștii atrag atenția că este vorba despre un atac cibernetic la scară largă în țara noastră, care vizează infectarea terminalelor mobile.

„Perioada sărbătorilor Pascale este una în care s-a dezvoltat foarte mult obiceiul transmiterii de mesaje scrise către apropiați. În ultima vreme, foarte mulți utilizatori au semnalat primirea de mesaje SMS prin care erau invitați să deschidă, prin intermediul unui link, un presupus mesaj vocal.

În urma accesării link-ului, destinatarul este direcționat către un site compromis, specific unei fraude tip phishing. 

Prin intermediul acestuia, infractorii cibernetici încearcă să sustragă de la potențiale victime date personale, financiare și de autentificare.

Vă recomandăm să manifestați atenție la mesajele pe care le primiți, în special din surse necunoscute.

Nu accesați link-uri primite în acest mod și nu furnizați date personale, financiare ori de autentificare în urma primirii lor. Sesizați urgent orice tentativă de fraudă! Pentru mai multe informații despre cum puteți recunoaște principalele modalități de manifestare a fraudelor informatice, accesați site-ul sigurantaonline.ro, realizat în cadrul Campaniei SiguranțaOnline, implementată de Poliția Română, în parteneriat cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică și Asociația Română a Băncilor”, se arată într-o informare a Poliţiei Române.

De asemenea şi Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) a emis o alertă cu privire la o nouă tentativă de atac cibernetic asupra terminalelor mobile, prin intermediul unor mesaje SMS.

„Unii utilizatori au primit deja SMS-uri scrise defectuos în limba română, care conțin link-uri malițioase, ce redirecționează utilizatorul către site-uri compromise. Scopul principal al atacatorilor este extragerea de la potențialele victime a datelor sensibile (personale, financiare și de autentificare). Nu furnizați astfel de date la cerere, după accesarea unor link-uri provenite din surse dubioase”, au transmis reprezentanții DNSC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *