Averea de „faraon” a episcopului Petroniu din salariul primit de la stat
Avocatul Bogdan Ilea, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, face publice noi date din scandalul momentului – delapidarea de la Episcopia Sălajului. Avocatul Ilea arată prin documente averea uriașă a Episocpului Sălajului, deținută pe numele său din buletin – Petru Florea.
Un exemplu concret este casa (vila de lux) de pe strada Anton Pann fotografiată de avocatul Bogdan Ilea, care este o construcție impunătoare și se află într-o zonă liniștită din oraș.
Important de menționat că episcopul Petroniu nu are alte venituri legale decât cel primit de la stat pentru funcția deținută de Episcop al Sălajului, adică un salar lunar de 14.000 lei.
Rămâne întrebare de unde sau cum a putut Petroniu aduna imensa avere dintr-un salar de bugetar?
Episcopul Sălajului deține o vilă impunătoare (foto articol) pe strada Anton Pann numărul 10 din Zalău. Casa are câteva sute de metri pătrați, pe un teren deținut de către conducătorul Episcopiei Sălajului. Casa a fost edificată din dispoziția sa, iar proiectul documentația și autorizația de construire sunt emise pe numele său laic, susține Bogdan Ilea. Pe lângă această casă, din documentele de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sălaj, pe numele Episcopului Sălajului figurează 23 de imobile – case și terenuri. Majoritatea sunt în Zalău, însă o parte sunt și în comuna Hereclean.
Sunt 21 de proprietăți în Zalău și două proprietăți în comuna Hereclean deținute de Episcopul Petroniu, așa cum arată datele Oficiului de Cadastru, însă ar fi mult mai multe proprietăți care ar fi deținute de Petroniu prin interpuși.
„Cu toate că la Episcopia Sălajului toată lumea știa că această casă avea destinația de casă arhierească adică reședința episcopului în fiecare an, sub semnătura conducătorului episcopii Sălajului a fost trimisă o adresă către Patriarhia Română, care era informată pe această cale că nu există fonduri pentru construcție sau achiziția unei case arhierești. În tot acest timp, cu bani de la CAR Omenia și de la Episcopia Sălajului, din dispozitia Episcopului, casa era edificată, sumele fiind achitate preponderent în numerar către contractori, astfel încât în contabilitatea episcopiei să nu apară dovada cheltuielilor efectuate pentru acest obiectiv. Există documentația întocmită în vederea emiterii autorizației de construire extrasul CF și autorizația de construire, pe numele laic al conducătorului Episcopiei Sălajului. Mentionam ca detinem probe pentru cele afirmate”, transmite Bogdan Ilea.
Biblia zice sa.nu ne.facem comori pe pământ.ca le mănâncă moliile poate ca episcopul a făcut contract cu moliile sa aibă și.ele ce manca sa nu rabde foame ca în cer nu va ajunge d-lui niciodată! Și apoi zicala sa nu faci ce face popa !
Vinovatii de serviciu sunt fraierii docmatici si oile ratacite care cred ca isi cumpara loc in rai daca cotizeaza,niste senili.