Biserica din Purcăreț, com. Letca a fost reabilitată
Intervenția de punere în siguranță a bisericii de lemn din Purcăreț (SJ).
Aproape gata! În ultimele trei săptămâni au continuat lucrările la biserica de lemn din Purcăreț cu baterea șindrilei pe coiful turnului. Ne-a ajutat, pentru început, Bogdan Berinde, dar în scurtă vreme lucrarea a fost continuată de echipa meșterului Mihai Bălin, ajutat de Dumitru și Dani, toți din Budești (MM). Le mulțumim pentru ajutorul dat!
Reșindrilirea coifului turnului a fost cu adevărat o provocare, fiind, cel mai probabil, cel mai înalt turn de biserică de lemn la care a lucrat Ambulanța pentru Monumente în Sălaj. Desigur, o provocare a fost și ridicarea și desfacerea schelei de lemn pentru a se putea bate șindrila.
Acum a mai rămas să facem mici retușuri și completări, să facem curățenie în jurul bisericii și să transportăm ultimele unelte și elementele schelei către următoarea noastră oprire, biserica de lemn din Derșida (SJ).
Ne vom lua la revedere de la comunitatea din Purcăreț în data de 15 august cu ocazia sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, atunci când va fi celebrat și hramul bisericuței de lemn la care am lucrat.
Echipa Ambulanța pentru Monumente: Lehene Valeria, Madalina Varga, Tania Mirela Criste, Bogdan C Pintea, Corina Caraba, Tudor Bonta și Bogdan Ilieș.
Ambulanţa pentru Monumente este un proiect sprijinit de ASR Prinţul de Wales prin The Prince’s Foundation, proiectul fiind inițiat de Asociația MONUMENTUM și coordonat în județul Sălaj de Asociația ARHAIC.
Finanţatori: Profi Romania, partener strategic al proiectului Ambulanţa pentru Monumente, Dedeman şi The Prince’s Foundation.