Boglar Champ a deschis a doua fabrică și vinde la export 25% din producție

Producătorul de ciuperci Boglar Champ din judeţul Sălaj, care a deschis anul trecut a doua fabrică: „Piaţa locală este în stagnare, dar reuşim să ne asigurăm creşterea la export. Vindem 25% din producţie în Ungaria, Germania şi Italia“

♦ Estimează afaceri de  170 mil. lei anul acesta, în creştere cu 14% ♦ Anul trecut, compania care cultivă ciuperci în satul Nuşfălău, de lângă Zalău, judeţul Sălăj, a finalizat investiţia de 30 mil. euro în a doua fabrică.

Boglar Champ, un business fondat în 2002 şi care se ocupă de cultivarea de ciuperci, cu o fa­brică nouă de 30 mil. euro inau­gurată anul trecut în satul Nuşfălău, judeţul Sălăj, continuă creşterea prin dezvoltarea pe pieţele externe, unde a ajuns să vândă un sfert din producţie, potrivit oficialilor.

„Acum lucrăm la 50-60% din capacitate, dar până în 2028 estimăm că vom lucra la capacitate maximă. Cea de-a doua fabrică şi-a dublat capacitatea de producţie. Piaţa locală a stagnat dar anul acesta ne vom asigura creşterea din exporturi“, a spus pentru ZF Nemeti Gergely, care a fondat acest business în urmă cu mai bine de două decenii.

Compania Boglar Champ, care se prezintă ca fiind cel mai mare producător local de ciuperci, cultivă pe lângă ciupercile champignon şi ciuperci pleurotus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *