Comunicat presă – Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Zalău

Joi, 23 februarie 2023 a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Municipiului Zalău, întâlnirea AGA a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Zalău. Din această Asociație fac parte următoarele UAT-uri: municipiul Zalău, orașele Șimleu Silvaniei, Jibou și Cehu Silvaniei, comunele Agrij, Bocșa, Crasna, Creaca, Crișeni, Dobrin, Hereclean, Hida, Horoatu Crasnei, Meseșenii de Jos, Mirșid, Pericei, Sălățig, Șamșud, Vârșolț, Românași, Treznea, Sânmihaiu Almașului, Bălan și Coșeiu.

În cadrul acestei întâlniri cu membrii Asociației, pe lângă aprobarea bugetului și a altor probleme discutate, având în vedere intrarea în vigoare a legii Zonelor Metropolitane nr. 246/2022, s-a ales noua structură de conducere astfel:

Fazakas Nicolae – președinte

Morar Vasile Călin – vicepreședinte

Ghiurco Dan – membru

Bercean Alexandru – membru

Terec Ioan Eugen – membru

Totodată s-a prezentat și stadiul actual al proiectului „Varianta ocolitoare Zalău Nord – Alternativă pentru descongestionarea traficului pe DN1H în localitățile Zalău, Crișeni, Hereclean”.

Vă informăm pe această cale, faptul că la data de 26.10.2022 a fost republicată pe SEAP, licitația pentru servicii de elaborare PUZ, SF, PAC/DTAC, PTE și asistență tehnică din partea proiectantului.

La această licitație s-au înscris trei ofertanți, termenul maxim de evaluare a ofertelor fiind 1 aprilie 2023.


„Este un proiect foarte important, având drept scop fluidizarea traficului în Zalău, la intrarea dinspre Crișeni, pe DN1H, la ieșirea spre comuna Hereclean, în interiorul localităților Crișeni și Hereclean și scoaterea traficului greu din localitatea Crișeni, realizând legătura cu primul tronson al centurii Zalău. 

Această centură va avea lungimea totală de 8,066 kilometri, din care 0,564 km sunt pe teritoriul administrativ al mun. Zalău, 6,8 km pe teritoriul comunei Crișeni și 0.702 km pe teritoriul comunei Hereclean.

Valoarea totală a întregului proiect este de 44 mil. euro și este cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POIM 2014 – 2020″, transmite directorul executiv al ADI ZMZ, Cristian Taloș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *