DSVSA Sălaj a pregătit un plan de acțiune pentru Sărbătorile de iarnă
Membrii Colegiului Prefectural Sălaj au aprobat, miercuri, în cadrul şedinţei lunare, “Planul comun de acţiuni al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, al Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj şi al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Sălaj în vederea pregătirii în condiţii corespunzătoare a Sărbătorilor de Iarnă 2022, la nivelul judeţului.
Potrivit acestui plan, instituţiile menţionate vor efectua controale, în cursul lunii decembrie, în pieţe agroalimentare, abatoare, măcelării, carmangerii, la unităţile care produc, depozitează sau comercializează produse de origine animală şi unităţi de alimentaţie publică.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, directorul Direcției Județane de Statistică Sălaj, Nicolae Joldeş, a prezentat un rezumat al acţiunilor din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor, iar directorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, Mircea Martin, a expus un material despre Pesta Porcină Africană – evoluția bolii în anul 2021-2022 pe raza județului Sălaj și rezultatele obținute în prevenirea extinderii bolii.