DSVSA Sălaj face controale în piețe și târguri

Potrivit unui comunicat emis de Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj, inspectorii instituției au început controalele în piețele și târgurile din județ, vizând în principal comerțul cu produse alimentare specifice sărbătorilor pascale.

Autoritățile recomandă populației să evite achiziționarea acestora de la persoane fizice sau firme neautorizate, precum și din locuri care nu respectă normele sanitare în vigoare.

Vizat este în primul rând comerțul cu carne. Populația este sfătuită să cumpere carne și produse din carne numai din locuri autorizate.

Răzvan Chiorean, medic veterinar, DSVSA Sălaj: La nivelul județului Sălaj există două abatoare autorizate sanitar-veterinar, care au personal de specialitate, unde se face examenul cărnii. Carnea este marcată oficial și certificată în așa fel încât omul care cumpără să știe că acel miel a fost sănătos și se poate consuma în condiții de siguranță.

Atenție la comerțul cu ouă!

Ouăle trebuie să fie marcate. Deci există o ștampilă. Orice consumator poate să se uite – este un cod de fermă, 3RO, de exemplu, sistemul de creștere, și o dată, DDM (data durabilității minimale), care este de obicei 28 de zile. Și atunci, omul poate vedea la raft dacă oul este bun sau nu.

Nu comandați prăjituri la persoane neautorizate.

Există 64 de laboratoare de cofetărie-patiserie autorizate, înregistrate sanitar-veterinar, unde se pot cumpăra prăjituri pe ales, cum doriți.

Verificările vor continua inclusiv în perioada Sărbătorilor Pascale, toate produsele neconforme urmând să fie retrase de la comercializare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *