DSVSA Sălaj: Zero toxiinfecții alimentare – obiectivul controalelor din minivacanța de Sfânta Maria

În perioada minivacanței de Sfânta Maria, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sălaj (DSVSA), a desfășurat acțiuni de verificare pentru a asigura cetățenilor un comerț cu alimente sigure.

Acțiunile de control au avut drept scop protejarea sănătății consumatorilor, în contextul unei afluențe mari de turiști și al intensificării activității comerciale din zonele de agrement și localitățile de interes turistic.

În cadrul acțiunilor, inspectorii au urmărit respectarea cerințelor de igienă în spațiile de depozitare, preparare, prelucrare și comercializare a produselor alimentare, verificarea igienei și a stării de sănătate a personalului lucrător, conformitatea materiilor prime și a ingredientelor utilizate, derularea programelor de autocontrol și existența procedurilor bazate pe principiile HACCP. Totodată, s-a verificat trasabilitatea produselor și s-au avut în vedere măsurile necesare pentru prevenirea practicilor frauduloase.

Echipele de inspectori au desfășurat controale la festivaluri, târguri de vară, pelerinaje, hramuri bisericești, manifestări culturale cu specific gastronomic, festivități, precum și în toate zonele turistice, urmărind atingerea obiectivului zero cazuri de toxiinfecții alimentare.

În perioada 11 – 16 august, inspectorii DSVSA Sălaj au verificat unitățile înregistrate sau autorizate sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, precum și unități amplasate în zone cheie de interes turistic – în gări, autogări și în alte locații intens frecventate de turiști. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Am fost prezenți în toate zonele cheie de interes turistic. Prioritatea noastră a fost și rămâne siguranța alimentară a cetățenilor, pentru ca fiecare să se bucure de zilele libere în deplină siguranță.— dr. Mircea Martin, director executiv DSVSA Sălaj. 

DSVSA continuă să supravegheze permanent operatorii din industria alimentară, contribuind la protejarea sănătății publice și la desfășurarea concediilor în condiții de siguranță alimentară.

Reamintim cetățenilor că pot apela gratuit Call Center-ul ANSVSA – 0800.826.787, disponibil din orice rețea de telefonie, pentru sesizări sau informații din domeniul siguranței alimentelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *