Europarlamentarul Cristian Terheș despre servitudinea omului politic din România față de stăpânii de la Bruxelles
În ediția de luni, 23 octombrie, a emisiunii BZI LIVE, europarlamentarul Cristian Terheș a abordat subiectul cel mai important al ultimilor ani și anume servitudinea omului politic din România față de stăpânii de la Bruxelles în detrimentul românilor.
„În politică, mereu cineva trebuie să conducă pe ceilalţi. O majoritate conduce o minoritate. Şi aici e o problemă. Pentru că ţările cu mai multă populaţie au mai multă influenţă, pe când cele mici au mai puţină. Acum, să intri în această UE care a fost gândită strict pe criterii economice în prima fază, şi tu să îţi adaugi între timp aspectul politic, rişti foarte uşor, dacă nu înţelegi acest mecanism şi joc în care intri, să te facă aia efectiv din pix.
Şi aici suntem astăzi.
Pentru că îi auziţi pe foarte mulţi politicieni cu ‘vai, oare ce zice Bruxelles-ul?’. Dar întrebarea mea este ‘dar Bucureştiul, Iaşul, Focşaniul.. Romanul, Baia Mare, Clujul, aia ce spun?’ Cum poţi tu, om poltici roman, prima dată să te uiţi ce zice Bruxelles-ul, în loc să te uiţi la ce spune cetăţeanul tău. Pentru că acest proiect european, şi asta e important pentru oameni să înţeleagă, nu a fost făcut împotriva statelor, ci pentru state!
Este exact ca şi cum tu, într-o comună, la un moment dat, dacă fiecare ar zice ‘eu vreau la mine să fac şi cuie, şi cutare şi cutare…’, nu poţi să le faci! Şi atunci satul întreg, se decide cine ce face. Adică sunt anumite nişte atribuţii împărţite, dar de fapt sunt puse în beneficiul satului, a tuturor, nu a unuia care era în vârful structurii”, a spus Cristian Terheș.
De asemenea, Cristian Terheș a discutat la BZI LIVE și despre această ‘ardoare’ a politicianului român de a fi primul care se conformează directivelor eruropene, chiar dacă asta înseamnă să nu ia în considerare bunăstarea cetățenilor din România.
„Pentru a putea să creşti economic, ai nevoie de gaz ieftin, combustibil ieftin şi energie ieftină. Fără aceste trei componente, nici o economie nu poate prospera. Vine însă Ursula von der Leyen în 2019 şi spune ‘emisiile de carbon au un preţ care trebuie să ne schimbe comportamentul’. Asta este unul dintre motivele pentru care nu am votat-o pentru a fi comisar european.
Deci vor pune taxă pe dioxidul de carbon!
Deci asta a condus în momentul de faţă ca Uniunea Europeană să fie locaţia de pe glob cu aproape cel mai mare preţ la energie din lume!
În loc să fi venit, cum a făcut Ceauşescu, şi iarăşi, sistemul ceauşist, nu de nebun s-a făcut termocentrale ! A făcut-o ca să aibă independenta energetică!
Iar noi acum, în această Uniune Europeană, în loc să spunem ‘Vă vindem noi curent!’, noi am zis ‘ Nu, nu, închidem ca să cumpărăm de la voi’ . Şi asta s-a întâmplat cu absolut orice sector! Am dat exemplul energiei, dar uitaţi-vă la sectorul cărnii. Cum e posibil ca în România, 75% din carnea de porc care se mănâncă în România, să vină din afară României?! Şi de unde? Din Spania!”, a conchis Cristian Terheș.
De asemenea, reiterăm faptul că europarlamentarul Cristian Terheș a fost prezent duminică, 22 octombrie, în cadrul unui eveniment important la Iași.