Primăria Surduc lucrează la capacitate maximă pe mai multe șantiere
Primăria Comunei Surduc este condusă de primarul Alin Băbănaș, un edil dedicat și pus pe treabă încă din primele zile de mandat. După patru ani de muncă și rezultate notabile, în 2020 primarul Alin Băbănaș a câștigat al doilea mandat în fruntea comunității.
Vremea bună din ultima perioadă a fost un bun prilej ca primarul Alin Băbănaș să dispună deschiderea lucrărilor pe mai multe șantiere în comuna Surduc.
Lucrările la dispensarul medical din Surduc sunt gata 50%
La dispensarul medical din Surduc se lucrează de zor, s-a schimbat acoperișul, clădirea a fost izolată termic pe exterior, urmează să fie dată minerala (culoare), garduri, trotuare cu pavaj.
Dispensarul medical din Tihău este aproape gata
Lucrările cele mai avansate sunt la dispensarul medical din Tihău, fiind finalizate în proporție de 95%. Aici Primăria a construit un acoperiș nou, garduri de împrejmuit, geamuri și uși din termopan parțial schimbate, izolație termică exterior, minerală (culoare), trotuare și acces pentru persoane cu dizabilități.
Căminul Cultural din Tihău finalizat 90%
Lucrările la căminul cultural din Tihău au intrat pe ultima sută de metri, fiind finalizate în proporție de 90%. Până în prezent s-au realizat următoarele tipuri de lucrări: izolație termică exterior, minerală (culoare), garduri și porți de acces, curte cu pavaj și trotuare, fosă septică.
Decolmatarea Văii Cristolțel
Primăria Comunei Surduc a realizat un parteneriat cu Apele Româna – SGA Sălaj astfel încât întreaga lungime a văii, cei aproximativ 4 kilometri de-a lungul satului Cristolțel să fie decolmatați și reamenajați pentru a preveni calamitățile.
Cel mai mare pod rutier peste Someș se construiește la Turbuța
Lucrările la podul peste Someș de la Turbuța avansează de la o săptămână la alta. S-a turnat primul strat de beton, urmează să fie turnat al doilea strat de beton după care va fi turnat stratul de asfalt. În acest moment muncitorii montează balustradele de protecție.
Primăria Surduc a achiziționat un pachet software BRISCAD și TOPOLT care va fi folosit de angajații proprii specializați:
– să preia măsurători topografice din aparatele de măsurat;
– să calculeze suprafața terenurilor, case, dimensiuni, coordonate în Sistemul Național;
– să facă planuri parcelare.
„După aprobarea bugetului pentru anul 2022, am demarat lucrările pe mai multe șantiere. Nu vrem să pierdem timpul pentru că cetățenii comunei Surduc au nevoie de investiții cât mai multe care să fie finalizate cât mai repede.
Așteptăm totodată și finanțările din PNRR (fonduri europene), dar și alocările din fonduri guvernamentale (Anghel Saligny)”, a declarat primarul Alin Băbănaș.