Rezultatul controalelor făcute de inspectorii DSVSA pentru siguranța alimentelor și bunăstarea animalelor

M

Controale oficiale efectuate de inspectorii DSVSA Sălaj:

SĂNĂTATE ȘI BUNĂSTARE ANIMALĂ

  • Bolile albinelor: sancțiune pentru ducerea albinelor în stupăritul pastoral fără analize de laborator: 1 de 1200 lei
  • Anemie infecțioasă ecvină: sancțiune în valoare de 1200 lei pentru înstrăinarea unei cabaline bolnave și pusă sub restricții și plângere la IPJ pentru zădărnicirea combaterii bolii
  • Subproduse nedestinate consumului uman:Intervenții comune cu Poliția animalelor în cazul depistării de cadavre și resturi de animale abandonate în mediul silvatic pe raza localității Aghireș și Șimleu Silvaniei: 1 amendă în valoare de 1200 lei
  • Eliberare de documente de către MVLPI: 1 amendă în valoare de 2400 lei pentru eliberarea de documente în alte condiții decât cele prevăzute de legislație
  • Circulația animalelor:
  • Achiziționarea de animale de către un centru de colectare fără documente legale: -1 amendă în valoare de 6000 lei.
  • Vânzarea de pui zburați și curci în locuri neautorizate și fără documente sanitare veterinare: 1 amendă în valoare de 2400 lei.
  • Vânzarea de porcine fără documente sanitare veterinare și nerespectarea condițiilor de biosecuritate într-o exploatație comercială tip A de porcine: 1 amendă în valoare de 1200 lei și propunerea de emitere a Ordonanței de suspendare a activității.
  • Bunăstarea animalelor domestice: control comun cu IPJ în cazul deținerii de animale în condiții improprii în loc. Crișeni. Sancțiune de 3000 de lei aplicată de IPJ pentru refuzul accesului organelor de control în exploatație.

SIGURANȚA ALIMENTELOR:

Controale pe tematica privind calitatea laptelui materie primă pe circuitul de la fermă la procesator: 20 controale, 2 amenzi în cuantum de 2400 lei și 1 avertisment pentru manipularea necorespunzătoare a produselor lactate, nerespectarea regulilor de igienă a mulsului, neconcordanță între înscrisurile privind laptele rezidual rezultat în urma tratamentelor medicamentoase efectuate la bovinele din exploatație.

Controale de sărbătorile Pascale și 1 Mai: au fost controlate 39 unități de alimentație publică și pensiuni turistice: 6 amenzi în cuantum de 14000 lei pentru nerespectarea condițiilor de igienă și depozitare a produselor alimetare, ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare

Controale în unități de alimentație publică la sfârșitul programului de lucru: 15 controale, 4 amenzi în cuantum de 22400 lei pentru nerespectarea normelor de igienă în manipularea produselor alimentare, nerespectarea condițiilor de temperatură pentru produsele alimentare păstrate-depozitate.

Controale privind identificarea punctelor critice de control – existența Programului HACCP implementat de unitățile de industrie alimentară: 

  • Unități procesare miere: 1
  • Abatoare: 3 (1 ovine, 1 bovine, 1 porcine)
  • Unități procesare carne: 1
  • Unități manipulare vânat: 1
  • Unități procesare pește: 1
  • Unități procesare lapte: 1
  • Laboratoare de cofetărie-patiserie: 34
  • Unități de fabricare a produselor de origine nonanimală, brutării, fabricarea de băuturi, procesare legume-fructe: 115
  • Carmangerii: 12, implementate Reguli de bună practică bazate pe principiul HACCP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *