SC Pază Obiective și Intervenție SRL – o societate performantă în slujba tuturor sălăjenilor
Societatea comercială cu răspundere limitată „Pază Obiective şi Intervenţie” a fost înființată în 2010, prin hotărâre de Consiliu Județean, prin reorganizarea Direcţiei de Pază, Protocol şi Administrativ Sălaj.
Din 26 februarie societatea este condusă de Pop Emeric, administrator și director, care are în subordine un număr de 227 de angajați din care doar 8 persoane au funcții de conducere, TESA.
Administrator și director Pop Emeric
Pop Emeric are 63 de ani, este de profesie jurist și a absolvit trei mastere în drept, gestionarea afacerilor și management educațional. Este singurul sălăjean decorat de președintele Traian Băsescu cu distincția națională „Serviciul credincios în grad de cavaler”, primit în anul 2007.
Pop Emeric a fost timp de 4 mandate (16 ani), primarul Comunei Crasna și timp de 4 ani a ocupat funcția de administrator public al județului Sălaj.
„Sunt onorat să conduc această societate aflată în subordinea Consiliului Județean, fiind de real folos și parteneri loiali al Consiliului Județean pentru a realiza scopurile comune, atât în privința siguranței cetățeanului prin serviciul de pază, cât și a siguranței circulației pe drumurile județene prin serviciile prestate la solicitarea Consiliului Județean Sălaj”, a transmis directorul Pop Emeric.
Director adjunct Crișan Marian Dănuț
Crișan Marian Dănuț are 58 de ani, este de profesie economist, are experiență în administrație publică, a fost consilier județean 4 ani, iar timp de peste 30 de ani a lucrat în mediul privat ocupând diferite funcții de conducere.
„Mă bucur că fac parte din echipa de conducere a societății și că am posibilitatea să-mi folosesc experiența acumulată în cei peste 30 de ani în diferite funcții de conducere în mediul privat pentru a face ca societatea să devină una performantă, care să presteze servicii de calitate, astfel încât SC Pază Obiective și Intervenție SRL să facă cinste județului Sălaj”, a transmis directorul adj. Crișan Marian Dănuț.
I. Serviciul de pază pentru obiective de interes județean (Consiliul Județean și unitățile subordonate), cât și societăți private, multinaționale (Michelin) și branduri de renume (Cemacom). În cadrul serviciului funcționează un compartiment de formare, instruire, monitorizare intervenții și de asemenea un alt compartiment de formare și pregătire profesională atestat de Ministerul Educației pentru a elibera atestate de agenți de securitate.
În cadrul serviciului sunt angajați 1 șef serviciu, 6 șefi de tură și 172 de agenți de securitate. Serviciul de pază este asigurat permanent, 24 de ore din 24, pe trei schimburi.
De asemenea în cadrul serviciului funcționează un dispecerat de monitorizare și intervenție care are în responsabilitate supravegherea unităților subordonate Consiliului Județean Sălaj și a obiectivelor private.
„Pe lângă faptul că suntem reglementați prin Hotărârea Consiliului Județean Sălaj și legile în vigoare pentru a face pază la Consiliul Județean și untiățile subordonate, cred că este o carte de vizită foarte bună faptul că în portofoliul clienților noștri se află Michelin și Cemacom, dar și alte societăți private. Un alt aspect important despre societatea noastră este că suntem autorizați pentru formarea profesională a agenților de securitate, atât pentru unitatea noastră, cât și pentru beneficiari externi”, a declarat directorul Pop Emeric.
II. Compartimentul întreținere drumuri județene are ca obiective de activitate următoarele:
- – toaletizarea drumurilor județene
- – marcaje rutiere longitudinale și transversale
- – montarea de indicatoare rutiere
- – montarea de parapeți metalici
- – decolmatarea șanțurilor
- – aducerea la profil a acostamentelor
- – montare borne kilometrice și hectometrice
- – exploatări forestiere
- – montare de grilaje și presemnalizări în zonele periculoase.
Toate aceste tipuri de activități se execută la solicitarea adminitratorului drumului județean, respectiv Consiliul Județean Sălaj. Acest compartiment este condus de un șef care se află subautoritatea directă a directorului societății. În cadrul compartimentului lucrează 16 muncitori calificați și mecanici.
Societatea SC Pază Obiective și Intervenție SRL își propune ca toate drumurile județene să fie întreținute în permanență într-o stare viabilă din punct de vedere al siguranței circulației, dar și din punct de vedere estetic.
Societatea dispune de două utilaje mari pentru toaletizare folosite la lucrările de decolmatare șanțuri și la alte activități. SC Pază Obiective și Intervenție SRL are în dotare o mașină de trasat marcaje longitundinal – Kontur 600, unică în județul Sălaj. Societatea mai dispune de motocoase de ultimă generație, tocător de resturi vegetale și alte utilaje.
Noua conducere are în vedere achiziția de noi utilaje performante:
- – Unimog, tractor, autobasculantă, cilindru compactor și greder.
„Scopul meu este ca această societate să fie una profitabilă și în slujba cetățenilor județului Sălaj prin lucrările și serviciile pe care le prestează în acest scop”, a declarat directorul Pop Emeric.
Lucrări executate în prima parte a anului 2021
Față de alți ani, societatea a demarat anul acesta mai repede ample acțiuni de curățare și toaletiraza vegetație în Castrul Roman de la Porolissum, unde a fost curățată o suprafață de 6 hectare de teren. S-au mai realizat lucrări de curățare pe drumurile județene dintre Cehu Silvaniei și Benesat, respectiv Cehu Silvaniei și Ulciug. Societatea a finalizat lucrările de decolmatare pe drumul județean care traversează comuna Ileanda. Începând de luni, 26 aprilie, muncitorii vor intervenii cu lucrări de întreținere pe drumul județean dintre Vârșolț și Ciucea limită Vânători.