Se modernizează sistemul de management al transportului public în municipiu

Primăria municipiului Zalău are în plan modernizarea sistemului de management al transportului public în municipiu.
În acest context, instituția condusă de Ionel Ciunt, a depus o cerere de finanțare pentru proiectul ”Sistem integrat de management al transportului public în municipiul Zalău”, prin Programului Naţional de Redresare şi Rezidenţă pentru componenta 10, Fondul Local, investiția 1.1.2 Asigurarea infrastructurii pentru transportul verde – ITS/alte infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban/local), aferente mobilităţii urbane durabile.
Depunerea proiectelor a început în 14 octombrie 2022, iar termenul final de depunere pentru această sesiune este 27 octombrie 2022, conform Ordinului Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei nr. 2.615/05.10.2022 pentru modificarea şi completarea Ghidului Specific – Condiţii de accesare a fondurilor europene aferente Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, în cadrul apelurilor de proiecte PNRR/2022/C10, Componenta 10-Fondul local.
Municipiul Zalău este eligibil pentru investiţii în sisteme ITS Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente), fiind eligibilă achiziţia şi punerea în funcţiune a echipamentelor şi infrastructurii (hard şi soft), precum şi lucrările de construcţii pentru montarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor și activităţile de proiectare şi asistenţă tehnică – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obţinere avize, acorduri, autorizaţii.
Prin proiectul propus se vor achiziţiona, instala şi pune în funcţiune echipamente şi infrastructuri (hard şi soft) pentru sisteme inteligente de transport public, după cum
urmează:
– Sisteme de eticketing pentru staţii de autobuz,
– Validatoare de bilete şi abonamente in autobuze,
– Sisteme de informare călători in staţii de autobuz şi in autobuze,
– Sisteme de monitorizare video in staţii de autobuz şi in autobuze,
– Sistem de management al transportului public (gestiune autobuze, componentă administrativă etc.).
Acestea se vor integra cu cele propuse a fi achiziţionate prin PNRR apel 1 si cu cele existente, sau cele propuse in cadrul altor proiecte din cadrul prezentului apel.
Sunt cuprinse şi lucrări de construcţii pentru montarea şi punerea în funcţiune a echipamentelor, precum şi lucrări de proiectare şi asistenţă.
Costul maxim eligibil al investiţiei este de 587.000 euro, la care se adaugă TVA, care va fi asigurat de la bugetul de stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *