Vicepreședintele ANSVSA, dr. Ioan Oleleu, ședință importantă la sediul DSVSA Sălaj

Ieri, 12 septembrie, a avut loc inaugurarea abatorului de mică capacitate de ovine din Meseșenii de Jos, aparținând Asociației OVIS Sălaj, ocazie cu care conducerea DSVSA Sălaj a primit vizita vicepreședintelui ANSVSA, dr. Ioan Oleleu.

În cadrul vizitei în județul Sălaj, vicepreședintele ANSVSA, Ioan Oleleu a avut o ședință de lucru cu echipa de conducere a DSVSA Sălaj, ocazie cu care s-au prezentat problemele cu care se confruntă instituția, ședință de lucru care a avut drept scop respectarea termenelor trasate de ANSVSA, a priorităților DSVSA Sălaj cu privire la situația actuală a provocărilor unor boli infecțiocontagioase pe teritoriul româniei.

„La nivelul județului Sălaj nu avem nicio problemă, nu avem nicio suspiciune de pesta micilor rumegătoare. S-au luat măsurile specifice care au în vedere Hotărârea CLCB cu privire la restricțiile de mișcare a ovinelor pe teritoriul României, precum și măsurile adoptate la nivel local menite să asigure îndemnitatea teritoriului”, declară directorul executiv Mircea Martin. 

În a doua parte a programului de lucru, vicepreședintele ANSVSA, dr. Ioan Oleleu, împreună cu directorul executiv dr. Mircea Martin și cu o parte din echipa DSVSA Sălaj, au participat la inaugurarea abatorului de mică capacitate din Meseșenii de Jos. La eveniment au participat și directorii executivi ai DSVSA Satu-Mare, Cluj și Bistrița-Năsăud.

„Apreciez deschiderea oricărei unități de industrie alimentară sau de creștere a animalelor. Este benefică fermierilor și implicit aduce un plus de valoare muncii lor, ținând cont că agricultura este un domeniu unde este foarte mult de muncă și beneficiile sunt de multe ori mici”, transmite directorul executiv DSVSA, dr. Mircea Martin.

Directorul executiv dr. Mircea Martin, împreună cu personalul de specialitate din cadrul DSVSA Sălaj este pregătit să impună și să mențină măsurile menite să asigure îndemnitatea teritoriului județului Sălaj la oricare boală și în special la Pesta Micilor Rumegătoare, care evoluează foarte rapid la nivel național.

Echipa DSVSA Sălaj este pregătită pentru luarea măsurilor, s-au activat unitățile locale de sprijin la nivelul Primăriilor, s-a discutat și s-a transmis materiale informative către medicii veterinari concesionari și către fermieri, inclusiv în mass-media.

„Supraveghem continuu evoluția acestei boli, iar prin activitatea noastră încercăm să limităm apariția bolii pentru a nu afecta efectivele de ovine a fermierilor din județul Sălaj”, a conchis directorul executiv DSVSA Sălaj, dr. Mircea Martin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *