33 de ani de colaborare româno-germană în asistența socială din județul Sălaj

🤝 Cei peste 30 de ani de colaborare româno-germană în domeniul asistenței sociale din județul Sălaj au fost marcați miercuri, 19 aprilie, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Nuşfalău, din cadrul Complexului de Servicii Sociale Bădăcin, printr-un eveniment la care au luat parte reprezentanți ai partenerului din Germania, ai Consiliului Județean Sălaj și ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sălaj (DGASPC Sălaj).
☂️ Demarat în 1991, parteneriatul dintre Complexul Bădăcin și partea germană a avut un impact semnificativ în dezvoltarea de servicii sociale adaptate nevoilor beneficiarilor, contribuind la îmbunătățirea calității vieții persoanelor cu dizabilități.
👍 De-a lungul anilor, colaboratorii din Germania au oferit sprijin constant, prin schimburi de experiență, activități de voluntariat derulate de psihologi și studenți, precum și expertiză în activitatea pedagogică și medicală a centrului. Tot în cadrul acestui parteneriat, au fost achiziționate echipamente și aparatură specifice, iar în 2021, la Bădăcin a fost construită o clădire modernă pentru persoanele cu handicap.
📍 „În numele Consiliului Județean Sălaj și al domnului președinte Dinu Iancu-Sălăjanu, vă mulțumim pentru că ne-ați ajutat să devenim umani în ceea ce privește îngrijirea persoanelor cu dizabilități. Biblia ne vorbește despre vindecarea slăbănogului din Capernaum, una dintre minunile lui Iisus. «Ridică-te, ia-ți patul tău și umblă…», îi spune Mântuitorul. Dumneavoastră ați făcut minuni la Bădăcin și la Nușfalău, cu multă muncă și credință. Semințele de generozitate și umanitate pe care le-ați sădit aici au fost cultivate de colegii noștri cu profesionalism și, astfel, serviciile sociale din Sălaj au devenit un exemplu de bună practică în întreaga țară”, le-a transmis vicepreședintele Cristian-Claudiu Bîrsan oaspeților germani.
📜 În semn de apreciere pentru implicarea și sprijinul acordat în dezvoltarea serviciilor sociale specializate, furnizate în cadrul centrelor de îngrijire și asistență din subordinea DGASPC Sălaj, le-a oferit câte o diplomă de excelență.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *