Conducerea ISU Smurd Sălaj și-a prezentat bilanțul activității din anul 2021

Prefectul judeţului Sălaj, Dari Toma, a fost prezent, joi, la Bilanţul activităţii din 2021 a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

„Dacă privesc în urmă, la colaborarea de până acum, pentru mine a fi pompier înseamnă profesionalism şi devotament pus în slujba semenilor, pentru a-i apăra, zi şi noapte, de furia apelor, a focului sau de alte calamităţi. În ultimii ani însă, a fi pompier a ajuns să însemne mult mai mult, de la intervenţia promptă şi vieţile salvate în cazul accidentelor rutiere sau de altă natură, la colaborarea eficientă cu serviciile medicale de urgenţă şi sprijinul acordat personalului ce deserveşte elicopterul SMURD de la Jibou. Nu în ultimul rând, vreau să menţionez implicarea pompierilor în acţiunile de combatere a pandemiei, alături de poliţişti şi jandarmi, inclusiv în ceea ce priveşte organizarea celor două maratoane de vaccinare de la Zalău. De asemenea, trebuie apreciate şi intervenţiile pompierilor sălăjeni în judeţele limitrofe şi, bineînţeles, participarea la misiunile de stingere a incendiilor din Grecia.

Este un efort continuu, ce nu ar putea fi susţinut fără o dotare corespunzătoare şi sunt bucuros să constat că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sălaj are o bază materială modernă, ce îi permite intervenţii rapide şi eficiente.

Pe de altă parte, autospeciale, drone, maşini de descarcerare şi orice alte dotări nu vor suplini niciodată oamenii care le conduc şi coordonează. Pentru că, a fi pompier este, în primul rând, despre emoţie, dăruire şi vocaţie. La finalul zilei sau la ceas de bilanţ, atunci când munca de pompier s-a încheiat, rămân în urmă suflete şi bunuri salvate, alături de recunoştinţa noastră, a tuturor”, a precizat, în alocuţiunea susţinută cu acest prilej, prefectul Dari Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *