Deputatul PSD Florian Neaga a participat la recepția Ambasadei Republicii Coreea cu prilejul celebrării Zilei Naționale

În calitate de membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Coreea, deputatul sălăjean PSD, Florian Neaga, a participat la recepția oferită de Ambasada Republicii Coreea cu prilejul celebrării Zilei Naționale, sărbătorită în fiecare an la data de 3 octombrie.

Începând cu luna septembrie a anului 2008, atunci când a fost semnată Declarația privind Parteneriatul strategic între cele două state, România a fost primul stat din Europa care a încheiat un astfel de acord cu Republica Coreea, aceasta fiind de altfel și singurul stat din Asia cu care țara noastră a dezvoltat relații bilaterale la un nivel atât de înalt.

„Din acest punct de vedere este necesar să oferim un noi impuls cooperării economice având în vedere că în anul 2021 valoarea totală a schimburilor comerciale a depășit pragul psihologic de 1 miliard de euro. În continuarea dezvoltării acestui deziderat, România și-a arătat deschiderea pentru construirea unei relații de cooperare mai strânse între comunitățile românești și coreene, prin lansarea unei invitații de înfrățire între porturile Constanța și Galați și porturile coreene, precum Busan.

Având în vedere contextul geopolitic și economic actual, precum și provocările cu care se confruntă ambele țări, consider că o astfel de cooperare este mai semnificativă ca niciodată, iar din acest punct de vedere am lansat o invitație Excelenței Sale, domnul Ambasador KIM Yong Ho, de a efectua o vizită de lucru în județul Sălaj, în perioada imediat următoare”, a transmis deputatul PSD Sălaj, dr. Florian Nraga. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *