Accident de circulaţie în municipiul Zalău. Copil de 10 ani lovit pe trecerea de pietoni

Poliţiştii Biroului Rutier au fost solicitaţi ieri după-amiază să intervină la un eveniment rutier, pe strada Gheorghe Doja, din municipiul Zalău. O persoană a fost rănită uşor.

La data de 16 decembrie a.c., ora 17.25, un bărbat, în vârstă de 80 de ani, din judeţul Cluj, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe strada Gheorghe Doja a acroşat un copil de 10 ani, care se afla în traversarea străzii.

În urma impactului, pietonul a fost rănit uşor.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă și continuă cercetările pentru administrarea întregului probatoriu.

 Atenție părinți!

Pentru a preveni implicarea copiilor dumneavoastră în accidente de circulaţie, recomandăm părinţilor să-i înveţe pe copii să circule numai pe trotuare; să nu staţioneze pe bordura trotuarelor deoarece se pot dezechilibra şi cădea în faţa maşinilor; să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât prin cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora, dar nu în grup ci în şir unul după altul.

Da asemenea, să nu-i lăsați să se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult.

Să nu se angajeze în traversarea căilor rutiere în fugă, prin faţa sau spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii.

Învăţându-i pe copii să circule corect, îi puteţi feri de necazuri şi vă puteţi bucura în continuare de farmecul zâmbetului lor, de liniştea familiei dumneavoastră !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *