Acțiune a polițiștilor din Șimleu pentru prevenirea accidentelor rutiere

Poliţiştii din Şimleu Silvaniei au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute o acţiune pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora, determinate de nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind depăşirea, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau ignorarea altor reguli rutiere, precum şi pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Un conducător auto a fost depistat cu viteza de 147 de Km/h.

În perioada 11-13 martie a.c., poliţiştii au verificat 243 de vehicule şi au legitimat 273 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 158 de amenzi, dintre care 151 au fost la regimul circulaţiei rutiere şi şapte la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Valoarea totală a sancţiunilor este de 29765 de lei.

De asemenea, poliţiştii au constatat o infracţiune şi au reţinut, în vederea suspendării, zece premise de conducere, cele mai multe fiind pentru nerespectarea regimului de viteză.

Totodată, au fost reţinute şi patru cerctificate de înmatriculare.

Acţiunile poliţiştilor vor continua şi în perioada următoare.

Exemplu:

La data de 13 martie, în jurul orei 18.30, poliţiştii din Şimleu Silvaniei au oprit, pentru control, un autoturism care circula cu viteza de 147 Km/h, pe Drumul Naţional 1H, între localităţile Şimleu Silvaniei şi Pericei. Limita de viteză pe sectorul de drum respectiv era de 90 de Km/h.

La volanul maşinii a fost identificat un bărbat, de 43 de ani, din Şimleu Silvaniei.

Din verificările efectuate a reieşit că şoferul avea permisul de conducere reţinut, în vederea suspendării, din data de 18 februarie a.c., tot pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei  din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce  autovehicule în România.

Fiţi prudenţi în trafic! Respectaţi regulile de circulaţie!

Pentru a nu fi implicaţi în evenimente rutiere şi pentru a ajunge în siguranţă la destinaţia dorită vă recomandăm să adoptaţi o manieră prudentă în conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic aglomerat şi a vremii nefavorabile, se dovedesc a fi extrem de nefavorabile.

De asemenea, vă recomandăm să respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator de accidente rutiere.

Pentru un plus de siguranţă vă recomandăm să măriţi distanţa între vehicule, mai ales în condiţiile unui carosabil umed sau când se circulă în coloană.

Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare! Respectaţi-i pe ceilalţi participanţi la trafic, indiferent dacă sunt pietoni sau conduc biciclete, mopede sau motociclete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *