Acțiune comună a polițiștilor din Șimleu Silvaniei și Garda de Mediu Sălaj pentru siguranța publică

Acțiune comună a polițiștilor din Șimleu Silvaniei privind sancționarea nerespectării prevederilor legale pentru protecția mediului, prevenirea și combaterea delictelor silvice, a cauzelor generatoare de accidente rutiere și menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

Miercuri, 21 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Șimleu Silvaniei, cei ai Serviciului de Ordine Publică, Serviciului Rutier, polițiști ai Biroului pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, împreună cu cei ai Biroului pentru Imigrări Sălaj, alături de reprezentanți ai Registrului Auto Român Sălaj și ai Gărzii de Mediu au desfășurat o acțiune comună pe raza de competență a orașului Șimleu Silvaniei și a comunelor arondate, pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale, a faptelor care vizează protecția mediului, protecția animalelor, paza bunurilor, prevenirea și combaterea delictelor silvice, precum și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere, având ca scop asigurarea respectării legislației incidente în domeniile vizate și menținerea unui climat optim de ordine și sigurantă publică.

În cadrul acțiunii au fost efectuate controale la 12 societăți comerciale și unități de cazare, fiind legitimați și impelenatați în bazele de date cinci cetățeni străini, dintre care doi din India, unul din Tanzania, unul din China și un altul din Bangladesh.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale cu amenzi în valoare totală de 88.615 lei, dintre care 40 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, una pentru încălcarea prevederilor O.G. 37/2005 privind recunoaşterea şi funcţionarea grupurilor de producători, pentru comercializarea produselor agricole şi silvice, nouă potrivit prevederilor O.U.G. 195/2005 privind protecția mediului, una conform prevederilor O.U. G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, șapte pentru nerespectarea normelor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și una pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor.

De asemenea, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut un permis de conducere și șase certificate de înmatriculare.

Totodată, în cadrul activităților întreprinse, polițiștii sălăjeni au constatat trei infracțiuni (una la regimul rutier și două la regimul silvic), au ridicat în vederea confiscării 949 de lei – numerar nefiscalizat și au pus în executare un mandat de aducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *