Premierul Marcel Ciolacu a discutat cu ambasadoarea SUA la Bucureşti despre programul Visa Waiver

Premierul Marcel Ciolacu a avut, joi la Palatul Victoria, o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România Kathleen Kavalec. Şeful Executivului a subliniat importanţa consolidării Parteneriatului Strategic cu SUA, prin proiecte economice concrete şi investiţii directe în ţara noastră ale companiilor americane.

„Intenţia companiilor americane prezente în România de a continua să se dezvolte şi să creeze noi locuri de muncă în ţara noastră reprezintă o garanţie că avem un mediu economic şi un cadru fiscal stabil, predictibil şi competitiv, în care investitorii străini au încredere. Parteneriatul nostru strategic cu Statele Unite se va reflecta în perioada următoare într-o prezenţă semnificativă a companiilor americane în economia românească”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului de presă al Guvernului.

Un punct important al discuţiei s-a referit la includerea României în Programul Visa Waiver. Premierul Marcel Ciolacu şi ambasadoarea Statelor Unite ale Americii la Bucureşti au discutat despre progresele României pentru îndeplinirea condiţiilor tehnice de accedere în acest program, precum şi despre importanţa dreptului la libera circulaţie pentru români şi pentru mediul de afaceri.

În contextul discuţiilor privind situaţia din regiune, ambasadoarea Kathleen Kavalec a apreciat sprijinul acordat cetăţenilor ucraineni refugiaţi în România şi eforturile ţării noastre pentru asigurarea stabilităţii în regiune.

De asemenea, oficialul american a arătat disponibilitatea de întărire a cooperării bilaterală pentru prevenirea şi combaterea în domeniul traficului de persoane, conform sursei citate.

Cei doi oficiali au abordat şi progresele României privind reformele realizate pentru pregătirea aderării la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). În acest context, ambasadoarea Kathleen Kavalec a reiterat sprijinul SUA pentru ca România să atingă acest obiectiv important de politică externă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *