Adversar cu „greutate” pentru Zalău în cupele europene. SCM Volei Zalău întâlnește Modena în Cupa CEV

În primul an de participare în Divizia A1 Masculin, SCM Volei Zalău a reuşit o performanţă extraorinară, rușind să cucerească medalia de argint și a devenit vicecampioana României.

Locul 2 ocupat la final de campionat oferă posibilitatea SCM Volei Zalău să joace în  Cupa CEV, a doua competiţie europeană ca şi importanţă după Liga Campionilor.

SCM Volei Zalău intră direct în faza 16-zecimilor de finală, unde după tragerea la sorţi va juca împotriva uneia dintre cele mai titrate echipe din Italia, Modena, câștigătoare a numeroase trofee europene – Liga Campionilor, Cupa CEV.

Dubla  dintre SCM Volei Zalău și Modena din 16-zecimile Cupei CEV este programată pe 30 noiembrie (turul) şi 7 decembrie (returul).

„Este o echipă extrem de grea, foarte valoroasă care are în compență campioni olimpici, modiali și europeni. Modena pleacă cu prima șansă în duelul cu SCM Volei Zalău. Bineînțeles că ne dorim să facem două meciuri foarte bune în compania echipei italiene și suntem conștienți că va trebui să ne autodepășim pentru a scoate un rezultat pozitiv. Pe de altă parte ne bucurăm că din primul sezon în cupele europene am reușit să aducem la Zalău o echipă de asemenea calibru, cu un buget de peste 5 milioane de euro. Din acest duel sigur vor avea de câștigat suporterii echipei noastre care sunt mari iubitori și cunoscători de volei, care vor avea ocazia să vadă superi jucători în sala sporturilor de la Zalău”, a declarat managerul Adrian Feher.

Reunirea lotului este programată pentru prima săptămână din luna august, dată până la care conducerea împreună cu antrenorii lucrează la definitivarea lotului. În prezent echipa este aproape completă, fiind nevoie de cel mult 2-3 jucători.

Zălăuanul Rareș Bălean a revenit la SCM Volei Zalău și va fi căpitanul echipei. Rareș Bălean este cel mai experimentat jucător al echipei zălăuane și se întoarce la Zalău după doi ani petrecuți în Germania la cea mai titrată echipă cu care a reușit să devină vicecampioan în Bundesliga.

One thought on “Adversar cu „greutate” pentru Zalău în cupele europene. SCM Volei Zalău întâlnește Modena în Cupa CEV

  1. În ’71, când cineva din Italia a avut ideea de a dezvolta jocul de volei pe teritoriul italian, a format o echipă națională de juniori și a… aruncat-o în arenă să se lupte cu 3 echipe de seniori din România, Bulgaria și Polonia, care împreună cu URSS, formau „careul de ași” al voleiului mondial de atunci! Din România a participat IEFS București, ca premiu pentru câștigarea titlului de Campioni Naționali Universitari. Au fost 3 turnee, Messin a, Catania și Palermo, iar peste ani i-am regăsit pe acei juniori în echipa națională de seniori! S-ar putea spune, oare, că am avut (eram jucător alături de Arbuzov, Nicu Pop, Petrică Stancu și alții) o contribuție mică la… lansarea voleiului italian? Succes Zalău!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *