As. Roatiș Andrea premiată la Oradea de fostul ministru Cseke Attila

În data de 11.05.2024 a avut loc la Oradea cea de-a XII-a ediție a decernării Premiilor „Dr. Mozes Carol”, în amintirea celui care a fondat Şcoala de Moaşe din Oradea, premiu inițiat în 2011 de Cseke Attila, din vremea când era ministru de resort.

Premiile Dr. Moses Carol recompensează pentru profesionalism și dăruire anual trei asistente din judeţul Bihor şi o alta din judeţele limitrofe, Sălaj sau Satu Mare.

În 2024 din Județul Sălaj premiul a fost decernat asistentei medicale Roatiș Andrea, din cadrul Spitalului de Boli Cronice Crasna.

Roatiș Andrea în anul 1994 a absolvit Grupul Școlar Sanitar din Oradea, școala fondată de Dr. Moses Carol, iar în 1997 a promovat examenul de absolvire a cursului de echivalare pentru Scoala Postliceală. În 2002 a promovat examenul de grad principal. În anul 2005 a absolvit Colegiul Universitar Medical Specializarea Asistenți Medicali din cadrul Universității din Oradea.

Aceasta și-a început activitatea profesională în Spitalul Județean Oradea Secția ATI în 1994, desfășurându-și activitatea în Oradea până în 2011.

Împinși de dorința de a accepta noi provocări, împreună cu soțul ei – Dr. Roatiș Radu, medic specialist Medicină Internă, în 2011 au părăsit sistemul de sănătate bihorean și s-au angajat la Spitalul de Boli Cronice Crasna, Județul Sălaj.

Receptivi la realitatea privind lipsa serviciilor medicale pentru pacienții cu boli incurabile, au depus eforturi suplimentare pentru organizarea unui Compartiment de Îngrijiri Paliative cu paturi în cadrul spitalului, compartiment care s-a înființat în 2014, fiind unic chiar și până în prezent pe paleta furnizorilor din cadrul spitalelor publice din Sălaj.

Munca si efortul depus ca asistent șef în coordonarea Compartimentului de Îngrijiri Paliative, spiritul de echipă și asumarea responsabilităților prin receptivitate, disponibilitate la efort suplimentar, empatia față de pacienții incurabili și aparținătorii acestora, face ca As. Roatiș Andrea să fie un exemplu de tenacitate, dăruire, putere de muncă și perseverență.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *