VIDEO Autostrada Transilvania: Umbrărescu, oprit să intre pe lotul Zimbor – Poarta Sălajului

Activitatea constructorului român Dorinel Umbrărescu pe lotul Zimbor – Poarta Sălajaului din A3 este suspendată. Și asta pentru că de circa șase luni încă nu este rezolvată problema exproprierilor. Reprezentanții Companiei de Drumuri au spus pentru ECONOMICA.NET că documentația aferentă exproprierilor va intra de săptămâna viitoare pe circuitul de avizare.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis pe 10 august 2020 ordinul de începere a lucrărilor pe contractul privind proiectarea și execuția celor 12 kilometri din Autostrada Transilvania cuprinși între Zimbor și Poarta Sălajului. Acest ordin a fost însă suspendat până la emiterea Hotărârii de Guvern pentru declanșarea procedurii de exproriere, potrivit informațiilor de pe site-ul CNAIR. Contactați de ECONOMICA.NET, reprezentanții CNAIR au confirmat că ordinul este suspendat până se rezolvă cu exproprierile. Potrivit lor, documentația aferentă exproprierilor va intra de săptămâna viitoare pe circuitul de avizare.

Rămâne de văzut când va ajunge pe masa Guvernului proiectul privind exproprierile pentru acest lot din Autostrada Transilvania. Între timp, constructorul român a intrat deja pe tronsonul vecin de 30 kilometri, Nădășelu – Zimbor, potrivit unor informații publicate de Asociația Pro Infrastructură (API). Ulterior, pe forumul API au apărut imagini cu organizea de șantier în care se observă zeci de autobasculante inscripționate cu sigla UMB (galerie foto). CNAIR a semnat pe 1 iulie 2020 contractul pentru proiectarea și execuția lotului Zimbor – Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania (A3). Valoarea contractului este de 680 milioane de lei și are o durată de 156 de luni, din care 12 luni proiectare, 24 de luni execuție și 120 de luni garanție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *