Bătrânel de 65 de ani reținut pentru trei infracțiuni rutiere

Sâmbătă, 12 februarie, polițiștii Biroului Rutier Zalău au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 65 de ani, din Zalău, bănuit de comiterea a 3 infracțiuni rutiere, în interval de câteva ore.

Astfel, sâmbătă, la ora 10:45, bărbatul a fost implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, pe strada Armoniei, din municipiul Zalău.

Polițiștii au testat șoferul, cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,93 mg/ l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la cea mai apropiată unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Câteva ore mai târziu, respectiv la ora 14:50, polițiștii rutieri au fost sesizați despre faptul că nu autoturism circulă haotic pe Aleaa Ritmului, din Zalău, unde a avariat două autoturisme.

Polițiștii au constatat faptul că este vorba de același bărbat de 65 de ani, care se afla într-o vădită stare de ebrietate.

De această dată testarea cu aparatul Etilotest a indicat 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatului i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii au întocmit un nou dosar penal pentru conducere cu permisul reținut și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În aceeași zi, în vederea înlăturării unui pericol pentru ordinea publică, față de persoana bănuită de comiterea faptelor polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, fiind depusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Cercetările sunt continuate de polițiști, sub supravegherea unității de parchet competente, în vederea administrării întregului probatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *