Biserica Sfântul Nicolae de pe Crasnei, neîncăpătoare de Florii

Astăzi, 25.04.2021, la Praznicul Intrării Domnului în Ierusalim, sau Duminica Floriilor, ne-am bucurat împreună la Sfânta Liturghie în Biserica Sfântul Nicolae de pe strada Crasnei – Zalău, oficiată de Preacucernicul Părinte Ionuț Pop și Preacucernicul Părinte Petru Brisc.

În cadrul acesteia, s-au sfințit ramurile de salcie, simbol al ramurilor de finic cu care Mântuitorul nostru Iisus Hristos a fost întâmpinat în Ierusalim.

La finalul Slujbei, Preacucernicul Părinte Ionuț Pop a rostit un cuvânt de învățătură înălțător, în care a explicat contextul și cadrul Întâmpinării Domnului, precum și însemnătatea Sărbătorii pentru noi cei de astăzi.

Astfel, sfinția sa a amintit faptul că bucuria celor din Ierusalim a fost atât de mare, deoarece ei aflaseră că Mântuitorul îl înviase pe Lazăr cel mort de 4 zile, aceasta fiind o minune care-i uimiseră profund pe oameni și i-a determinat să-L aștepte pe Mântuitorul ca pe un împărat. Însă, peste câteva zile, aceiași oameni, care astăzi au strigat „Osana, binecuvântat este Cel ce vine întru numele Domnului”, vor striga „Răstignește-L, Răstignește-L”.

De asemenea, Preacucernicul Părinte a vorbit și despre contemporaneitatea noastră cu această Sărbătoare, Intrarea Domnului în Ierusalim preînchipuind intrarea noastră în Ierusalimul veșnic.

În final, sfinția sa a oferit un îndemn de iertare, pocăință și apropiere de Dumnezeu, amintind că urmează Săptămâna Mare, iar pentru noi, creștinii, aceasta nu trebuie să fie ca o săptămână oarecare, ci trebuie să o petrecem ținând cont de însemnătatea fiecărei zile din ea, implicându-ne activ și devenind contemporani cu Mântuitorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.