Bogdan Ilea și-a pus semnătura pe 217 milioane euro pentru modernizarea Justiției

Secretarul de stat în Ministerul Justiției, Bogdan Ilea, a semnat luni, 21 martie 2022, în calitate de reprezentant al Ministerului Justiției, acordul de finanțare dintre Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de coordonator național, şi Ministerul Justiției, în calitate de coordonator de reforme și investiții în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

În paralel cu realizarea jaloanelor și țintelor care vizează reforme ale sistemului judiciar, vor fi demarate în perioada următoare etapele necesare realizării investițiilor de care beneficiază sectorul Justiție în cadrul următoarelor componente, cu o alocare estimată la 217,53 mil. euro finanțare nerambursabilă:

➢ Componenta 7 „Transformare digitală”:

– Investiția 4. Digitalizarea sistemului judiciar (162,31 mil. euro)

➢ Componenta 14 „Buna guvernanță”:

➢ Reforma 5. Garantarea independenței justiției, creșterea calității și eficienței acesteia

➢ Reforma 6. Intensificarea luptei împotriva corupției

➢ Investiția 1. – Optimizarea infrastructurii judiciare pentru a garanta accesul la justiție și calitatea serviciilor (42,22 mil. euro)

➢ Investiția 2. – Dezvoltarea infrastructurii logistice (non-IT) necesare luptei împotriva corupției și recuperării bunurilor și prejudiciilor generate de infracțiuni, inclusiv a formării profesionale în aceste domenii (13 mil. euro)

„Astfel, Ministerul Justiției și instituțiile din sistemul judiciar partenere în cadrul acestui program vor folosi resursele alocate pentru realizarea unor proiecte strategice în domeniul digitalizării sistemului judiciar, precum și în consolidarea infrastructurii specifice (sedii noi de instanțe, sporirea capacității de stocare a bunurilor provenite din infracțiuni), care vor contribui la îmbunătățirea accesului la justiţie și la calitatea servicilor oferite de sistemul judiciar în relația cu cetățenii”, transmite secretarul de stat Bogdan Ilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *