Cei trei tineri care au dat spargerea la bijuteria din centrul Zalăului, condamnați de judecători

Magistrații Judecătoriei Zalău s-au pronunțat marți, 22 februarie, în dosarul penal privind jaful armat de la bijuteria TiaraLuxury din centrul Zalăului. Doi dintre inculpați au primit o pedeapsă de 4 ani cu închisoare, în timp ce al treilea inculpat a „scăpat” cu o pedeapsă de 3 ani de închisoare cu suspendare.

Inculpații Marian C. și  Raul Mihai G. au primit o pedeapsă de 4 ani cu închisoare, în timp ce Romeo K. a primit 3 ani de închisoare cu suspendare.

Cei trei inculpați trebuie să achite și daune morale către angajata bijuteriei, în cuantum de 6.000 de euro, dar și echivalentul a 404 grame de aur de 14 karate către societatea care deține bijuteria.

Amintim că pe 19 martie 2019, în jurul orei 17.30, doi din cei trei inculpați au intrat înarmați cu un pistol în bijuterie și au furat mai multe tăvițe cu aur. Unul dintre hoți a imobilizat-o pe angajată cu capul spre perete, iar celălalt a început să fure bijuteriile. Totul a durat foarte puțin timp, având în vedere că firma de pază a ajuns după câteva

Cei trei infractori au fost prinși după 10 zile, în noaptea de 28 spre 29 martie 2019, fiind interceptați noaptea în punctul de trecere al frontierei Urziceni – Satu Mare, în momentul în care intenționau să părăsească teritoriul României.

Patronul bijuteriei TiaraLuxury, Cristi Enache a declarat imediat după eveniment ca hotii au reusit sa fuga cu cinci tavi pline cu inele de aur insumand peste 500 de bucati si cu doua tavi pline cu medalioane de aur. Daca facem un calcul simplu tinand cont ca un inel are greutatea intre 1 si 10 grame, inmultind cu pretul mediu de pe piata de 150 lei/gramul, rezulta ca paguma suferita de patron trece de 100.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *