Cine sunt cei șase pompieri sălăjeni care oferă ajutor colegilor eleni?

Cei șase pompieri sălăjeni care participă într-o misiune de sprijin umanitar cu mijloace și tehnică specifice care luptă cu flăcările generate de amplele incendii de pădure din Grecia sunt cadre cu o amplă experiență pe latură operativă.

Colegii noștri, colonelul Pop Florin șef al centrului operațional județean și comandantul misiunii din Grecia, maior Opriş Florin, comandantul Detașamentul de pompieri Zalău, plutonier adjutant şef Bârsan Gabriel Rad, plutonier adjutant Bica Sergiu, plutonier Crişan Răzvan Bogdan, sergent major Cristea Andrei vor fi în misiune zece zile alături de ceilalți peste o sută de pompieri salvatori, însă dacă situația o va impune, la cererea autorităților elene, ea ar putea fi prelungită.

De două zile pompierii intervin la incendiile de pădure în zona Spathari, din insula Evia.

Intervenția a fost dificilă, incendiul având mai multe focare, iar cei 35 de pompieri care au lucrat în două schimburi au depus eforturi considerabile în vederea localizării si lichidării acestora cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne care asigură alimentarea acestora. Totodată, un real ajutor adus în vederea recunoașterii direcției de propagare a aerului l-a constituit folosirea unei drone.

Misiunea de sprijin a colegilor eleni continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *