Ciolacu, despre vizita la Kiev: Vreau să lucrăm împreună cu Ucraina și cu toți aliații noștri la reconstrucția acestei țări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, la Constanţa, că în cadrul deplasării pe care o va face săptămâna viitoare în Ucraina va transmite mesajul că România se pregăteşte logistic pentru ca mărfurile din această ţară afectată de război să tranziteze ţara noastră, astfel încât activitatea economică să continue.

„Săptămâna viitoare o să fac o deplasare în Ucraina, unde o să avem o discuţii şi cu omologul meu din Ucraina, sperăm şi cu primul ministru şi cu preşedintele Ucrainei, să îi asigurăm că logistic România se pregăteşte atât pe zona umanitară, dar şi pe zona comercială, ca mărfurile din Ucraina să tranziteze România şi să meargă mai departe către statele civilizate, astfel încât activitatea economică să continue şi din Ucraina prin România”, a spus Ciolacu într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El nu a înaintat o dată la care va face deplasarea la Kiev, rezumându-se la a spune că aceasta va fi efectuată „săptămâna viitoare”.

„Vreau să lucrăm împreună cu Ucraina și cu toți aliații noștri din Europa, SUA și din lume la reconstrucția acestei țări. Acest lucru va necesita un efort concertat al României, în consultare și coordonare cu aliații noștri din UE și cu instituțiile comerciale globale. Și, bineînțeles, trebuie să includă consultări profunde cu Ucraina, care va avea nevoie de investiții enorme pentru a-și reconstrui propria economie și infrastructură devastate”, a mai scris Ciolacu, într-un mesaj publicat pe Facebook, despre vizita la Kiev.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, au efectuat, marţi, o vizită la Administraţia Portuară din Constanţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *