Cioloş: Salut decizia lui Macron, care a anunţat că Franţa e pregătită să trimită trupe NATO în România

Şeful USR Dacian Cioloş şi-a manifestat aprecierea, pe pagina sa de socializare şi salută decizia preşedintelui francez Emmanuel Macron, care a afirmat că ţara sa este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României.

„Salut decizia preşedintelui Emmanuel Macron, care a anunţat că Franţa este pregătită să contribuie cu trupe NATO pe teritoriul României.

Anunţul a fost făcut în faţa şefilor militari dintr-un comandament de lângă Strasbourg, potrivit colegei noastre din grupul Renew Europe Nathalie Loiseau, care a fost prezentă la eveniment.

Încă din 2016, am discutat despre o prezenţă a trupelor franceze în România sub steagul NATO şi, cu atât mai mult cu cât contextul este extrem de tensionat la graniţa cu Ucraina, decizia de astăzi este una binevenită şi o nouă garanţie pentru ţara noastră”, a transmis Cioloş.

Reacţia lui Cioloş vine în contextul anunţului făcut, pe Twitter, de europarlamentarul francez Natalie Loiseau.

„În această seară Emmanuel Macron a anunţat disponibilitatea Franţei de a participa la o prezenţă militară avansată a NATO în România. Franţa este solidară cu statele europene preocupate de securitatea lor”, a precizat Natalie Loiseau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *