Compania de Apă marchează Ziua Mondială a Apei 2022

Apa subterană – Făcând invizibilul, vizibil– tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Apei – este mai de actualitate ca oricând.

În anul dificil care a trecut, furnizarea continuă a unei ape de excelentă calitate a devenit mai vitală ca oricând, inclusiv pentru prevenirea și combaterea pandemiei. Este necesar ca această resursă prețioasă să fie apreciată și gestionată cu grijă, de fiecare dintre noi, în perspectiva unei dezvoltări sustenabile.

În acest sens, eforturile îndelungate ale Companiei de Apă Someș S.A., inclusiv prin programul educațional propriu pe tema protecției surselor de apă și a mediului în general și de asemenea pentru conștientizarea fragilității acestei resurse, au fost justificate din perspectiva atingerii scopului de a sprijini atingerea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă SDG 6 – apă și canalizare pentru toți până în anul 2030.

Tot așa precum sursele subterane de apă nu sunt vizibile, marea majoritate a investițiilor derulate de Companie cu sprijinul Consiliului Județean Cluj, acționarul majoritar al societătii, și al celorlalte autorități locale din aria deservită în județele Cluj și Sălaj și a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Someș-Tisa, sunt și ele invizibile, subterane, însă au avut și au ca și scop, managementul sustenabil al resurselor de apă, asigurarea continuității și siguranței alimentării cu apă potabilă de bună calitate și găsirea de soluții pentru gestionarea situațiilor de risc inclusiv a celor create de schimbările climatice.

De altfel, unul din scopurile proiectului curent de investiții cofinanțat de Uniunea Europeană derulat de Compania de Apă Someș S.A., este tocmai eliminarea vulnerabilității surselor locale subterane de apă care sunt periodic afectate de fenomenele meteo extreme ce insoțesc schimbările climatice.

Așadar, fiecare dintre noi poate și trebuie să contribuie la protejarea resurselor de apă, a mediului în general, la utilizarea rațională a apei și asumarea responsabilității pentru a crea un viitor mai bun, în spritul solidarității sociale.

Conducerea Companiei de Apă Someș S.A

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *